George Floyd
Læsetid: 5 min.

Politichef: »Magtanvendelsen mod George Floyd var på ingen måde berettiget«

Politimesteren i Minneapolis vidnede mandag imod den drabstiltalte eksbetjent Derek Chauvin og fastslog, at den voldsomme anholdelse ikke var nødvendig og forløb i klar modstrid med retningslinjerne for ordentligt politiarbejde
Ni minutters 'knæ mod hals'-teknik var ikke »passende magtanvendelse« udtalte politimesteren i Minneapolis, Medaira Arradondo, da han mandag blev afhørt under retsprocessen imod drabstiltate, Derek Chauvin.

Ni minutters 'knæ mod hals'-teknik var ikke »passende magtanvendelse« udtalte politimesteren i Minneapolis, Medaira Arradondo, da han mandag blev afhørt under retsprocessen imod drabstiltate, Derek Chauvin.

Ritzau/Scanpix

Udland
7. april 2021

Politimesteren i Minneapolis, Medaria Arradondo, blev mandag afhørt under retsprocessen imod den drabstiltalte Derek Chauvin, og han formulerede sig utvetydigt, da han fastslog, at han var »stærkt uenig« i den opfattelse, at den tidligere politimands brug af ’knæ mod hals’-teknikken imod George Floyd i over ni minutter var »passende magtanvendelse«.

På processens sjettedag erklærede Arradondo, at Chauvins ’pacificering’ af den 46-årige sorte mand ikke blot stred imod de gældende politiinstrukser, men også var udtryk for ringeagt over for »livets ukrænkelighed«.

»Fra det øjeblik, Mr. Floyd ikke længere gør modstand og i al fald fra det øjeblik, hvor han er forpint og prøver at gøre opmærksom på det, skulle det have været stoppet,« sagde han.

Politimesteren sagde, at selv om en vis grad af magtanvendelse måske kunne være berettiget »for få ham under kontrol i de første sekunder«, levede Chauvins efterfølgende handlinger ikke op til politistandarden for såkaldt ’objektivt passende’ magtanvendelse.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her