Analyse
Læsetid: 4 min.

Putin holdt sin store tale til folket, imens to elefanter voksede i rummet

I sin tale til nationen onsdag sendte præsident Putin både advarsler til Vesten og lovede børnepenge og nye investeringer til russerne. Men han ignorerede Navalnyj i fangelejr og den seneste militære optrapning ved Ukraine
Onsdag talte Putin til det russiske folk midt i en hastigt eskalerende konflikt med Vesten.

Onsdag talte Putin til det russiske folk midt i en hastigt eskalerende konflikt med Vesten.

Evgenia Novozhenina

Udland
23. april 2021

Det var en god dag for Putin og en dårlig dag for demonstranterne. Sådan kan onsdagen i Rusland beskrives ganske kort.

To begivenheder fandt sted. Putin holdt sin årlige tale for Føderationsrådet i en stor sal tæt på Kreml. Og på gaderne i flere russiske byer forberedte oppositionen en af de »vigtigste demonstrationer i det postsovjetiske Rusland« til forsvar for oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj, der sidder i fangelejr.

Allerede i de første minutter af sin tale annoncerede Putin, at den skulle handle om indenrigspolitik. Et klogt træk, hvis man spørger eksperter, for efter et år med coronavirus og en generel nedgang i økonomien er det ikke Ruslands position i udlandet, som den russiske befolkning går op i.

Putin lagde ud med coronapandemien og den russiske vaccine Sputnik V:

»Jeg henvender mig til alle indbyggere i Rusland: Tag vaccinen,« sagde Putin efter at have rost landets håndtering af pandemien.

Præsidentens kraftige opfordring kan skyldes den skepsis, der stadig præger befolkningen, hvor kun otte millioner af Ruslands 144 millioner indbyggere har taget vaccinen.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Hüttel

Han blev KGB i 75 og derfra har han ikke kikket sig tilbage.
Biden holder klimatopmøde med hjertet på det rette sted mens de diverse Erdogan, Bolsonare og også Putin fortæller eventyr mens jorden brænder.

Når man sådan er opvokset med KGB antager jeg han bruger hele paletten af nederdrægtige kneb mod opositionen. Så de er virkelig modige, disse unge frihedskæmpere.
Når det drejer sig om Putin er det slemt og det kan bliver helt ubeskriveligt værre.
Han var med fra starten med atomvåben, gas og statslig forskning i biologiske væmmelige måder at blive syg eller dø på. Så han kender indersiden af det militære isenkram, og mere end nogen anden leder. Og derfor skal vi invitere ham til kaffe og wienerbrød på EU og NATOs vejne!

Det er jo ikke som om at resten af Verden har opdaget hvad vi er igang med. Så når de står i brakvand til anklerne fordi permafrosten er smeltet, hvilket den vil. Og landet er i opbrud fordi der bliver ulideligt at overleve i ekstrem varme eller kulde. Da tror jeg at sammenhængkraften vil smuldre i Rusland.

Nej, de unge burmesere er ikke modige, men indoktrineret af de amerikanske "sociale" medier, og mobiliseret af CIA, NED og George Soros. Hvorfor har man ellers ikke hørt noget fra dem før? De har følgelig ingen alternative visioner for Myanmar - udover de sædvanlige flom af floskler om frihed og demokrati, som deres sponsorer instruerer dem i at artikulere hele tiden. - Præcist som de ligeledes USA- styrede oppositioner i Rusland, Hviderusland, Syrien, etc., tilsvarende er instrueret heri.
Dette betyder på den anden side ikke at de respektive regeringer er fejlfri. Langtfra.
- Nærmest ligeså ufuldstændige som de vestlige politisk demokratiske.

Anders Graae, Hanne Utoft, Per Torbensen og Mads Kjærgård anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Tja amerikanere er jo nogle engle, oppositionen i Kiev og alle der fremfører CIA agenda ligeledes. Så hvor efterlader det Rusland og Putin. Hmm....

Tak for info. Det faldt mig slet ikke ind, mens jeg læste artiklen!

kjeld hougaard

De to elefanter I rummet?
1.” Navalnyj i fangelejr” har været i sultestrejke – ikke på grund af fængsels straffen, men fordi han ikke fik se den læge han ønskede til at hjælpe ham med hans ondt i ryggen. Den sultestrejke var ikke tænkt at gøre ham til martyr ”Så let skal I ikke få det” (The Times i går, og nu spiser han igen, BBC i dag). Den mand er et PR-geni – udover hvad han i øvrigt måtte være. Han lykkes komme i avisen dagligt.
2. Russiske tropper er trukket tilbage, det var som Putin påstod en øvelse.
Vestes livsangst er det, der vil blive ”dansk kulturs” undergang. Dansker får angst over alt der ikke er Dansk – det er truende, og skal væk. Vi forsøger med våbenmagt og sanktioner sikre at de anderledes andre bliver som os – det kan vi grine eller græde over det.

Apropos Per Dørup Jensens kommentar, så er National Endowment for Democracy værd at se nærmere på; organet fremmer 'demokrati' efter amerikansk/vestligt forbillede på diverse dubiøse måder. Her er lidt opsøgende graverjournalistik, som demonstrerer hvordan 'systemet' arbejder: https://www.youtube.com/watch?v=NzIJ25ob1aA&t=1121s