Baggrund
Læsetid: 5 min.

Efter tre ugers retssag skal det afgørende spørgsmål besvares: Hvad skyldes George Floyds død?

Efter en tre uger lang retsproces mod den drabstiltalte ekspolitimand Derek Chauvin blev de afsluttende bemærkninger fra anklager og forsvarer indledt mandag – herefter følger juryens votering. Information bringer et overblik over sagens forløb indtil nu
Geroge Floyd blev dræbt den 25. maj sidste år under en anholdelse. Det medførte voldsomme uroligheder på tværs af landet, hvor bevæbnede og voldsparate personer fra både højre- og venstrefløjen kom i karambolage med hinanden og ikke mindst politiet. Også i Danmark førte drabet til demonstrationer og debat om racisme.

Geroge Floyd blev dræbt den 25. maj sidste år under en anholdelse. Det medførte voldsomme uroligheder på tværs af landet, hvor bevæbnede og voldsparate personer fra både højre- og venstrefløjen kom i karambolage med hinanden og ikke mindst politiet. Også i Danmark førte drabet til demonstrationer og debat om racisme.

Matthew Hatcher/AFP/Ritzau Scanpix

Udland
20. april 2021

Anklagemyndigheden skulle bruge ti dage på sin sagsfremstilling mod den drabstiltalte tidligere Minneapolis-politimand Derek Chauvin. Imens skulle Derek Chauvins forsvarere blot brugte to dage på at fremføre argumenter for deres klient i sagen om mordet på George Floyd.

Nu er spørgsmålet, om forsvarets relativt kortfattede indsats afspejler, at forsvarerne mener, de havde let ved at pille bevismaterialet imod Chauvin fra hinanden. Eller om de mener, at de i det mindste har været i stand til at så en rimelig tvivl i jurymedlemmernes sind. Eller om forklaringen snarere var, at forsvaret havde svært ved at finde troværdige vidner, der kunne understøtte, at Chauvin ikke alene ikke gjorde noget forkert, men at det heller ikke var hans handlinger, der forårsagede George Floyds død.

Efter tre ugers retsproces gik de afsluttende bemærkninger fra både forsvarer og anklager i gang mandag efter avisens deadline. Derefter følger juryens votering, før det bliver afgjort, om Derek Chauvin kan dømmes for mord, for manddrab eller ingen af delene i forbindelse med 46-årige George Floyds død i Minneapolis for næsten et år siden.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her