Verdens gang
Læsetid: 10 min.

Iran diskvalificerer reformvenlige kandidater op til præsidentvalget - og tre andre historier fra verden

Ved at begrænse valgmulighederne forsøger Irans øverste leder sandsynligvis at slå to fluer med et smæk: Bane vejen for sin efterfølger og skabe et mere sammenhængende lederskab
I flere år har 61-årige Ebrahim Raisi været nævnt som ayatollah Khameneis potentielle afløser, og nu tyder alt på, at Khamenei ønsker ham som præsident for Iran.

I flere år har 61-årige Ebrahim Raisi været nævnt som ayatollah Khameneis potentielle afløser, og nu tyder alt på, at Khamenei ønsker ham som præsident for Iran.

Ritzau/Scanpix

Udland
29. maj 2021

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

 

  • Iran diskvalificerer reformvenlige kandidater op til præsidentvalget

Af Waleed Safi, Informations korrespondent i Mellemøsten.

Den gode nyhed er, at Iran netop er trådt ind i den femte og absolut sidste runde af atomforhandlingerne i Wien. Her tyder alt på, at et gennembrud er inden for rækkevidde. Det betyder, at atomaftalen, som USA’s daværende præsident Donald Trump trak sig ud af i maj 2018, vil blive genoprettet lige inden det iranske præsidentvalg den 18 juni.

Den dårlige nyhed er, at ayatollah Khamenei og hans loyalister, har diskvalificeret flere reformvenlige præsidentkandidater op til præsidentvalget og altså banet vejen for, at en af Irans syv mest konservative mænd kan blive præsident.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her