Kommentar
Læsetid: 4 min.

Manchester United-fans’ aktion på Old Trafford er udtryk for magtesløshed

Midt i den vrede, der har fået fodboldfans til at gå på gaden i de seneste uger, er der en længsel efter at føle noget igen
»Vi bestemmer, hvornår I skal spille,« sang Manchester Unites fans, da de søndag samledes foran The Lowry Hotel, hvor spillere var barrikaderede.

»Vi bestemmer, hvornår I skal spille,« sang Manchester Unites fans, da de søndag samledes foran The Lowry Hotel, hvor spillere var barrikaderede.

Rui Vieira

Udland
6. maj 2021

Søndag aften stod en ensom saxofonist i solen og spillede uden for Old Trafford. Det var efter tumulten, efter at menneskemængderne var blevet skubbet tilbage, og politiet havde genvundet kontrollen med området foran stadion. Men før det uundgåelige uafgjorte 0-0-resultat mellem Manchester United og Liverpool endelig var blevet annonceret.

Og på endnu en surrealistisk og sørgelig dag i engelsk fodbold kunne man i de vindblæste toner høre en sorg over noget tabt, noget, der selv nu måske aldrig kommer tilbage.

Tidligere på dagen havde humøret været oprørsk, grænsende til euforisk. De få United-fans, som var trængt ind på Old Trafford, må have været motiveret af en intens og indestængt vrede. Men som de sprang rundt der på den berømte bane, snuppede souvenirs, kastede med stativer og skar ansigter ad de forladte VIP-bokse, virkede de ikke synderligt vrede. Ligesom dem, der protesterede udenfor, virkede de nærmere overstadige.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her