Reportage
Læsetid: 8 min.

I Alternative für Deutschlands kerneland er de klar til triumf: »En grøn kansler ville være selvmord«

Søndag kan Alternative für Deutschland blive lige så stort som CDU i delstaten Sachsen-Anhalt. Delstatsvalget er sidste test, inden den tyske valgkamp til Forbundsdagen for alvor går i gang. Det kan blive endnu en hovedpine for CDU og give grimme ridser i lakken hos AfD’s nye hadeobjekt efter Merkel: »Forbudspartiet« De Grønne
»Man må jo ikke længere sige sin mening i Tyskland,« siger AfD-manden Oliver Kirchner, her fotograferet til et kampagnearrangement i Magdeburg i delstaten Sachsen-Anhalt i slutningen af maj.

»Man må jo ikke længere sige sin mening i Tyskland,« siger AfD-manden Oliver Kirchner, her fotograferet til et kampagnearrangement i Magdeburg i delstaten Sachsen-Anhalt i slutningen af maj.

Ronny Hartmann

Udland
5. juni 2021

»Frihed i stedet for coronavanvid.«

»Islam hører ikke til i Tyskland.«

»Stop klimahysteriet.«

»Vis din modstand ved valgurnerne.«

Tonen på de blå valgplakater er aggressiv. Og der er er mange af dem. Ja, modsat alle andre partier har Alternative für Deutschland faktisk klistret de fleste lygtepæle til med valgplakater på indfaldsvejen mod Magdeburg – hovedstaden i den østtyske delstat Sachsen-Anhalt, hvor der ikke er meget tilbage af den slidte stemning fra tiden omkring DDR’s sammenbrud. Tværtimod. Bilerne er store og mange, og bydelene ser nyrenoverede ud på vejen gennem forstæderne og ind mod Magdeburgs fantastiske domkirke ned til Elben.

Over for domkirken ligger landdagsbygningen, hvor AfD’s spidskandidat Oliver Kirchner tager hjerteligt imod ved sit skrivebord.

»Af med masken. Vi lever vist stadig i et frit land,« siger han med et grin.

»Journalister fra den tyske løgnepresse taler vi helst ikke med. Men danskere er velkomne.«

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her