Feature
Læsetid: 6 min.

Artins korte liv og lange rejse endte, da han skyllede død i land på en norsk strand

Norsk politi har oplyst, at en barnekrop, som blev fundet tidligere på året på kysten, er liget af en 15 måneder gammel iransk-kurdiske dreng, der ligesom hans familie druknede i forsøget på at krydse Den Engelske Kanal.
Norsk politi konkluderede mandag, at det var den 15 måneder gamle kurdisk-iranske dreng, Artin Iran Nezhad, som var skyllet op på den norske kyst nytårsdag. Han forliste med sin familie i forsøget på at krydse Den Engelske Kanal fra Calais i slutningen af oktober, men liget af ham blev ikke bjærget, før det dukkede op i Norge.

Norsk politi konkluderede mandag, at det var den 15 måneder gamle kurdisk-iranske dreng, Artin Iran Nezhad, som var skyllet op på den norske kyst nytårsdag. Han forliste med sin familie i forsøget på at krydse Den Engelske Kanal fra Calais i slutningen af oktober, men liget af ham blev ikke bjærget, før det dukkede op i Norge.

Bruno Libbrecht/Reuters/Ritzau Scanpix

Udland
10. juni 2021

De norske myndigheder havde stort set intet at gå efter, da der nytårsdag blev fundet et barnelig på kysten. Men den lille dreng havde en flyverdragt på – navyblå og med hvide søm.

Det blev den flyverdragt, der i sidste ende hjalp dem til at løse gåden om, hvad der var sket med den 15 måneder gamle Artin Iran Nezhad, som sidst var set flere måneder tidligere og hundredvis af kilometer derfra.

Artin var blevet fotograferet i samme flyverdragt i en flygtningelejr i Calais, kort før han selv og hans familie gik ombord i en overfyldt båd, der skulle bringe dem til den engelske kyst, men kæntrede i høj sø i farvandet mellem Storbritannien og Frankrig.

Alle fem medlemmer af Artins kurdisk-iranske familie druknede i forliset, der skete 27. oktober 2020 – hans mor, Shiva Mohammad Panahi, hans far, Rasul Iran Nezhad, hans søster, Anita på ni, og hans bror, Armin på seks.

Men hvor de andres lig hurtigt blev bjærget, blev Artin ikke fundet. Han blev registreret som savnet, indtil en formel identifikation blev foretaget mandag i denne uge.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Så meningsløst; så trist en skæbne.

Vibeke Olsen, Claus Bødtcher-Hansen, Pia Nielsen, Christian Mondrup og Gert Romme anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Le Monde skælder ud på DK og The Guardian gør det også og med god grund. Deres egen modbydelige asylpolitik ....

Peter Petersen

Fremfor at arbejde på at oprette flygtningelejre i Afrika, hvorfra afrikanere i forvejen flygter, bør vi som land og medlem af EU, gå aktivt ind i en konstruktiv debat om en forholdsmæssig fordeling af flygtninge i de enkelte medlemslande.
Samtidig burde vi og verdens øvrige rigeste lande arbejde sammen om at gøre det muligt at få et menneskeværdigt liv i de lande, hvorfra vi jo ved folk flygter. Når alt kommer til alt, vil langt de fleste mennesker jo helst blive i deres eget land.

Georg Christiansen

Der skal sendes en undskyldning til befolkningerne i Afrika og Mellemøsten, hvor folk er nød til at flygte p.g.a. vores høje vælfærdsydelser.