Analyse
Læsetid: 5 min.

Atomaftalen er i gode hænder – også med en konservativ iransk præsident

De iranske vælgere er apatiske efter år med hårde sanktioner – også derfor har Irans ledelse en klar interesse i at genoptage samarbejdet i en atomaftale. Landet har simpelthen ikke råd til at lade være
Tilhængere af det iranske præsidentvalgs favorit, Ebrahim Raisi, ved et vælgermøde.  Den konservative præsidentkandidat erklærede i den sidste tv-debat forud for valget, at han også er tilhænger af en atomaftale.

Tilhængere af det iranske præsidentvalgs favorit, Ebrahim Raisi, ved et vælgermøde.  Den konservative præsidentkandidat erklærede i den sidste tv-debat forud for valget, at han også er tilhænger af en atomaftale.

Arash Khamooshi

Udland
18. juni 2021

Denne fredags præsidentvalg i Iran blev fulgt til dørs af en optimistisk melding fra præsident Hassan Rouhanis kontor: Der er håb om, at »gode nyheder er på vej« fra de kommende ugers forhandlinger i Wien. Og skal man tro præsidentens kontorchefs udtalelser til IRNA, det nationale pressebureau, er der bred iransk enighed om at nå en løsning.

Fornyelse – eller rettere genoptagelse af atomaftalen – er essentiel for genopretning af Irans økonomi, der blev hårdt invalideret, da præsident Donald Trump trak USA ud af aftalen om kontrol med den iranske atomproduktion, der blev indgået i 2015 mellem Iran og de fem faste medlemmer af FN’s Sikkerhedsråd plus Tyskland.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

kjeld hougaard

Er Iranere sådanne? Om vi danskere med venner sulter dem, så gør de som vi vil???