Nyhed
Læsetid: 3 min.

Deliveroo taber sag om uretmæssig fyring

Et bud for Deliveroo – der blev fyret uden varsel – var reelt lønmodtager og ikke selvstændig, afgjorde Australiens Fair Work-kommission
Et bud i virksomheden Deliveroo blev i midten af coronapandemien fyret over e-mail for at være for langsom. Men i denne uge afgjorde Australiens Fair Work-kommission, at budet blev uretmæssigt fyret og var udsat for »hård, uretfærdig og urimelig« behandling.

Et bud i virksomheden Deliveroo blev i midten af coronapandemien fyret over e-mail for at være for langsom. Men i denne uge afgjorde Australiens Fair Work-kommission, at budet blev uretmæssigt fyret og var udsat for »hård, uretfærdig og urimelig« behandling.

Daniel Leal-Olivas

Udland
8. juni 2021

Australiens Fair Work-kommission har afgjort, at et Deliveroo-bud var lønmodtager og ikke selvstændig. Det sker i en afgørelse, der kan få generelle konsekvenser for ’gig-økonomien’ (der er en betegnelse for midlertidige freelance- eller fuldtidsjob, red.)

Kommissær Ian Cambridge afgjorde tirsdag i sidste uge, at budet, som midt i coronapandemien fik sparket over e-mail for at være for langsom, blev uretmæssigt fyret og var udsat for »hård, uretfærdig og urimelig« behandling.

Madudbringningsvirksomheder som Deliveroo og Uber Eats klassificerer deres arbejdere som uafhængige kontraktarbejdere i stedet for ansatte, hvilket betyder at deres bude ikke har ret til løn under sygdom eller ferie eller er beskyttet mod uretmæssig fyring. Men den australske kommission afgjorde, at det brasilianske bud, som var migreret til Australien, reelt var ansat, og begrundede afgørelsen med »den grad af kontrol«, som Deliveroo havde over ham.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her