Corona
Læsetid: 5 min.

Delta-varianten af COVID-19 spreder sig hastigt og er nu fundet i 74 lande

Den seneste indiske mutation af coronavirus, som både er mere smitsom og mere ondartet, er i dag skyld i over 90 procent af smittetilfældene i England, hvor fuld genåbning nu sættes i bero – men den frygtes især at kunne hærge i udviklingslande
Coronapatienter modtager behandling på en sygeafdeling på Lok Navak Jai Prakash Hospital i New Delhi i april. Delta-varianten af COVID-19 blev først detekteret i Indien og er både ekstra smitsom og forårsager et hårdere sygdomsforløb hos patienten end den oprindelige variant.

Coronapatienter modtager behandling på en sygeafdeling på Lok Navak Jai Prakash Hospital i New Delhi i april. Delta-varianten af COVID-19 blev først detekteret i Indien og er både ekstra smitsom og forårsager et hårdere sygdomsforløb hos patienten end den oprindelige variant.

Danish Siddiqui

Udland
16. juni 2021

Den såkaldte Delta-variant af COVID-19, som først blev opdaget i Indien, er nu fundet i 74 lande og spredes fortsat så hastigt, at der nu er frygt for, at den vil blive den dominerende variant på verdensplan.

Udbrud af smitte med Delta-varianten er bekræftet i Kina, USA, Skandinavien (primært i Sverige, men enkelte tilfælde er også set i Danmark, red.) og en række lande i Afrika og Stillehavsregionen. Tirsdag meddelte den britiske regering, at den planlagte fulde genåbning udskydes af frygt for tiltagende smitte med Delta-varianten.

Det vækker bekymring hos sundhedsmyndigheder, fordi forskere har rapporteret, at denne virusstamme ikke bare ser ud til at være mere smitsom – den vil typisk også resultere i et hårdere sygdomsforløb.

Delta-varianten dominerer i England

England udskyder den fulde genåbning af samfundet i fire uger på grund af tiltagende smitte med Delta-varianten af COVID-19.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Per Christiansen

Straks må vi have åbnet op for alle rejse, det kan kun gå for langsomt.
går det galt tager de borgelige og radikale ansvaret.

Kenneth Lund

Man må tage sig til hovedet endnu en gang.
Man skulle tro at mennesker havde lært noget det sidste års tid, men åbenbart ikke.
Vi kunne have stoppet virusset da den først viste sig, men mange mennesker ville ikke overholde restriktionerne og nu når der er kommet en ny og værre variation, så kom den lige så hurtigt rundt i verden som den første fordi folk stadig ikke kan holde sig i ro i en kort periode.
Hvad skal der til før mennesker begynder at opføre sig ansvarligt i stedet for egoistisk?