Interview
Læsetid: 2 min.

Demokraterne kæmper for at redde Bidens klimainvesteringer – men Sanders har en plan

Progressive demokrater og klimabevægelsen i USA frygter, at det lykkes for republikanerne at blokere for en vedtagelse af Bidens klimaplan. Men Bernie Sanders har et trick i ærmet
Senator Bernie Sanders taler til medierne i U.S. Capitol i Washington, D.C. Efter en periode med fokus på præsident Joe Bidens første besøg til G7-mødet og NATO-mødet retter fokus sig igen mod de hjemlige forhandlinger om en klimaplan.

Senator Bernie Sanders taler til medierne i U.S. Capitol i Washington, D.C. Efter en periode med fokus på præsident Joe Bidens første besøg til G7-mødet og NATO-mødet retter fokus sig igen mod de hjemlige forhandlinger om en klimaplan.

Graeme Sloan

Udland
22. juni 2021

I disse dage holder progressive demokrater i Kongressen og klimaorganisationerne i USA vejret i spænding.

De frygter, at præsident Joe Bidens forslag om at investere 100 milliarder dollar om året i klimatiltag ikke vil overleve tværpolitiske forhandlinger i Senatet om Bidens stort anlagte infrastrukturplan.

Demokraterne råder over et smalt flertal i Repræsentanternes Hus, og i Senatet er stillingen fifty-fifty med vicepræsident Kamala Harris som den udslagsgivende stemme.

De tværpolitiske drøftelser gik for nylig ind i anden runde, efter at Biden i den første runde endte med at afvise et forslag fra senator Shelley Moore Capito fra kulstaten West Virginia, der begrænsede sig til at bevilge penge til forbedring af USA’s fysiske infrastruktur – altså motorveje, broer og tunneler.

Senator Moore Capitos forslag, der fik opbakning fra partiledelsen, blev pure afvist af demokraterne. Det omfattede nemlig hverken tilskud til eldrevet kollektiv trafik og biler eller til energibesparende foranstaltninger.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Biden afslører, at han blot er endnu en pro-dødsstrafs katolik, da hans justitsministerium opfordrer højesteret til at genetablere dødsdommen over Dzhokhar Tsarnaev, der blev ophævet sidste år af en føderal appelret ...
https://www.cbsnews.com/news/justice-department-supreme-court-boston-mar...

Samtidigt, i en sjælden udstilling af forbrødring mellem de to partier og en støtte til infrastrukturforbedringer, vil staten Arizona renovere sin gaskamre i forventning om at genstarte henrettelser af indsatte på dødsgangen.
https://www.usnews.com/news/politics/articles/2021-06-10/arizona-refurbi...

Living in America......

Niels-Simon Larsen

Hvis vi skal redde foretagendet, må vi jo kappe forbindelserne til det, som forhindrer det. Og hvis man ikke bare kan beskære væksten, som der står, så må man gøre noget andet. Påstanden er så, at man de næste ti til tyve år kan opfinde så smarte teknologier, at væksten og forureningen med tiden stoppes. Det er så det, de rige lande forsøger, men hvad nu hvis det ikke lykkes?

Det er en total omstilling fra forbrug til cirkulær økonomi, der skal til, ikke kun i det materielle, men først og sidst i vores hoveder. Vi skal vænne os af med at kigge efter de smarte biler, for de er overhovedet ikke smarte, for de ødelægger børnenes fremtid. Et ‘smart’ liv er det, der ikke forbruger og indskrænker biodiversiteten. Det er de nye målestokke, vi skal have ind i vores liv.

Vibeke Olsen, erik pedersen, Naja Abelsen, Kurt Nielsen, Steen K Petersen og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar

God artikel, men jeg savner en faktaboks over økonomien. Hvad er X mia dollars i forhold til det samlede US-budget?

Tal er taknemlige, men misvisende hvis de er uden kontekst.