Em i fodbold
Læsetid: 5 min.

Drømmen fra 96 lever i de engelske hjerter

Fredag dyster England og Skotland i en kamp, der minder englænderne om en svunden tid, hvor deres landshold spillede bedre fodbold, og deres land var mindre splittet
Kampen mod Skotland ved EM i 1996 var en af de gange, englænderne var heldige og afsluttede med en sejr på 2-0. I aften mødes de igen.

Kampen mod Skotland ved EM i 1996 var en af de gange, englænderne var heldige og afsluttede med en sejr på 2-0. I aften mødes de igen.

Neal Simpson /Ritzau Scanpix

Udland
18. juni 2021

Man kan med en vis ret påstå, at englænderne ofte har haft fodboldguderne imod sig i de afgørende kampe ved slutrunderne.

For bare at nævne nogle eksempler:

Chris Waddles afslutning på indersiden af stolpen i den forlængede spilletid af VM-semifinalen mod Vesttyskland i 1990; Sol Campbells urimeligt annullerede hovedstødsmål i den forlængede spilletid af kvartfinalen mod Argentina ved VM i 1998; Steve McManamans skud på stolpen i den forlængede spilletid af EM-semifinalen mod Tyskland; Lampards ikkegodkendte scoring mod Tyskland ved VM i 2014, hvor bolden var næsten en meter over stregen.

Og de mange, mange tabte straffesparkskonkurrencer …

Men ved en enkelt lejlighed var englænderne faktisk heldige. Det var for 25 år siden, nærmere betegnet i kampen mod Skotland i anden kamp af gruppespillet ved EM i 1996 på hjemmebane.

Her førte England 1-0, da deres anfører, Tony Adams, med et kvarter tilbage klippede benene på en skotsk angriber inde i feltet.

Straffespark. Og pludselig vinker den tidlige elimination fra slutrunden forude for et engelsk mandskab, der kun fik ét point i den første puljekamp mod Schweiz.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her