Analyse
Læsetid: 4 min.

De grønnes bud på en ny Angela Merkel har måttet undskylde »sjusk«. Nu venter afgørende partidag

Annalena Baerbock, De Grønnes kanslerhåb, rasler ned i meningsmålinger efter amatøragtige fodfejl. Men den udfordring kan være vand ved siden af weekendens partidag, hvor partiets venstrefløj måske gør oprør mod partiledelsens pragmatisme
Annalena Baerbocks fejlagtige detaljer på CV’et er ikke noget, der fremstiller hendes professionelle karriere i et synderligt bedre lys, og biindtægterne fra 2018 gjorde hun selv opmærksom på i marts i år. Desuden er hun ikke den eneste tyske toppolitiker, der har givet forsinkede indberetninger af biindtægter. Der er bare en afgørende forskel: Hun vil være kansler, og den slags fodfejl får Baerbocks team til at ligne amatører.

Annalena Baerbocks fejlagtige detaljer på CV’et er ikke noget, der fremstiller hendes professionelle karriere i et synderligt bedre lys, og biindtægterne fra 2018 gjorde hun selv opmærksom på i marts i år. Desuden er hun ikke den eneste tyske toppolitiker, der har givet forsinkede indberetninger af biindtægter. Der er bare en afgørende forskel: Hun vil være kansler, og den slags fodfejl får Baerbocks team til at ligne amatører.

Florian Gaertner/ Getty Images

Udland
12. juni 2021

Det kræver sin kvinde at stå et krydsforhør igennem live i bedste sendetid på landsdækkende tv i Tyskland. Især når det handler om pinagtige spørgsmål som: Hvorfor er der pyntet på dit CV? Og hvordan kunne du glemme at indberette biindtægter til skattemyndighederne for omkring 25.000 euro?

Annalena Baerbock – De Grønnes bud på en efterfølger til Angela Merkel – prøvede torsdag at ride en storm af, der har vokset sig stor de seneste uger, ved at lægge sig fladt ned og undskylde sit »sjusk«.

Umiddelbart har hun ret: De fejlagtige detaljer på CV’et er ikke noget, der fremstiller hendes professionelle karriere i et synderligt bedre lys, og biindtægterne fra 2018 gjorde hun selv opmærksom på i marts i år. Desuden er hun ikke den eneste tyske toppolitiker, der har givet forsinkede indberetninger af biindtægter.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Mads Kjærgård

Selv Jesus havde pyntet på sit cv! På en eller anden måde taler det for kandidaten, at hun ikke tænkte over det!