Nyhed
Læsetid: 10 min.

Italien frygter »massakre« på arbejdsmarkedet - og tre andre historier fra verden

Under pandemien har det i Italien været ulovligt at fyre ansatte, men det nødtiltag udløber nu. Det kan føre til masseafskedigelser, advarer fagforeninger
Premierminister Mario Draghi er lunken overfor at forlænge forbuddet mod at fyre folk, som blev indført i forbindelse med COVID-19.

Premierminister Mario Draghi er lunken overfor at forlænge forbuddet mod at fyre folk, som blev indført i forbindelse med COVID-19.

Roberto Monaldo/ Ritzau Scanpix

Udland
19. juni 2021

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

Italien frygter »massakre« på arbejdsmarkedet

Da COVID-19-smitten sidste år ramte Italien, lukkede regeringen ikke blot landet hurtigt ned, men tog også det unikke skridt at gøre det ulovligt for virksomheder at fyre ansatte. Intet andet europæisk land har fulgt det italienske tiltag, der blev indført for at undgå, at italienske arbejdere i hobetal ville blive kastet over bord, så snart coronakrisens økonomiske konsekvenser ramte.

Men med sin politik har Italien måske blot forsinket arbejdsløshedsbølgen. Fyringsforbuddet udløber nemlig i slutningen af juni, og der lyder nu høje advarsler fra landets fagforeninger om en kommende »massakre« på arbejdsmarkedet og yderligere en million arbejdsløse italienere. En udvikling, der vil udløse en »social tsunami«, som det lyder fra Cgil, en national fagforening.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her