Overblik
Læsetid: 9 min.

Republikanerne forkaster demokraternes valgreform: Det er et »magtovergreb« - og tre andre historier fra verden

Republikanske lokalpolitikere har benyttet deres flertal i 14 delstatsparlamenter til at begrænse vælgernes mulighed for at stemme tidligt og pr. brev til de næste valg
»Kan det virkeligt passe, at reaktionære delstatsparlamenter skal have lov til at trække os ned i en velkendt mudderpøl af vælgerundertrykkelse,« sagdeden demokratiske flertalsleder i Senatet, Chuck Schumer, efter at republikanerne havde forkastet demokraternes valgreform.

»Kan det virkeligt passe, at reaktionære delstatsparlamenter skal have lov til at trække os ned i en velkendt mudderpøl af vælgerundertrykkelse,« sagdeden demokratiske flertalsleder i Senatet, Chuck Schumer, efter at republikanerne havde forkastet demokraternes valgreform.

Samuel Corum

Udland
26. juni 2021

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

 

Republikanerne forkaster demokraternes valgreform: Det er et »magtovergreb«

Af Martin Burcharth

Demokraterne satte tirsdag i Senatet alt på ét bræt for at stoppe Det Republikanske Partis bestræbelser på at begrænse demokratiske vælgeres muligheder for at brevstemme og stemme i en udvidet periode inden valgdagen i en række delstater.

Demokraternes løsning på denne udfordring var i sin essens en føderal overtagelse af et valgsystem, der siden republikkens fødsel har været styret af enkeltstaterne.

Ikke overraskende brugte et forenet republikansk parti sit eneste effektive magtinstrument, nemlig Senatets filibusterregel, til at forkaste demokraternes reformforslag. Reglen kræver et flertal på 60 ud af 100 senatorer for at vedtage love.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her