Baggrund
Læsetid: 3 min.

Trump-støtter hylder Biden-undersøgelse af ’laboratorielæk’-hypotese

Republikanske politikere tror, at kinesiske forskere vil stå frem med nye oplysninger om COVID-19’s oprindelse – WHO opfordrer USA til at dele al ny viden, de amerikanske efterretningstjenester måtte afdække
Torsdag bebudede Biden dette skridt i en opsigtsvækkende kovending, men gjorde samtidig opmærksom på, at indtil videre anser kun en enkelt af USA’s 18 efterretningstjenester teorien om, at virussen slap ud fra et laboratorie i Wuhan, for plausibel.

Torsdag bebudede Biden dette skridt i en opsigtsvækkende kovending, men gjorde samtidig opmærksom på, at indtil videre anser kun en enkelt af USA’s 18 efterretningstjenester teorien om, at virussen slap ud fra et laboratorie i Wuhan, for plausibel.

AFP/Ritzau Scanpix

Udland
2. juni 2021

Nære støtter af Donald Trump roser nu højst usædvanligt præsident Joe Biden for at have iværksat en ny undersøgelse til opklaring af, hvor COVID-19 stammer fra – og herunder frem for alt at søge afdækket, om Kina ved mere om pandemiens oprindelse, end landet vil være ved.

Torsdag bebudede Biden dette skridt i en opsigtsvækkende kovending, men gjorde samtidig opmærksom på, at indtil videre anser kun en enkelt af USA’s 18 efterretningstjenester teorien om, at virussen slap ud fra et laboratorie i Wuhan, for plausibel.

Michael McCaul, et republikansk kongresmedlem fra Texas, og Matthew Pottinger – en tidligere national sikkerhedsrådgiver for Trump, og manden, der overtalte ham til at bruge den kontroversielle term ’Wuhan-virussen’ – har således begge hilst Bidens udspil velkomment.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her