Klima
Læsetid: 5 min.

54,4 grader. Dødens dal nærmer sig historisk hedetemperatur – igen

USA’s vestlige stater plages af årets tredje hedebølge og må samtidig slås med omfattende skovbrande. Regionens mange nye temperaturrekorder ville have været ’noget nær utænkelige’ uden den globale opvarmning, fastslår forskere
Varmen i det sydlige Californien gør, at folk finder alternative måder at nedkøle på.

Varmen i det sydlige Californien gør, at folk finder alternative måder at nedkøle på.

Mario Tama

Udland
13. juli 2021

I det nordlige Californien kæmper brandfolk for at få kontrol over eksplosive skovbrande i en situation, hvor glohede temperaturer har fået myndighederne til at udsende hedeadvarsler i flere regioner og ørkenområder i det indre landet

Nyhedsbureauet Associated Press rapporterer, at temperaturen i den såkaldte Death Valley i Mojave-ørkenen i det sydøstlige Californien fredag nåede op på 54,4 grader celsius og lørdag 53 grader ifølge målinger fra det amerikanske National Weather Service – begge foretaget i den lille flække Furnace Creek.

Bekræftes disse målinger som retvisende, nærmer Furnace Creek sig ligesom sidste år den rekordtemperatur på 56,7 grader, som blev målt i 1913 – og som stadig står som den højest målte temperatur på Jorden.

Den 108 gamle målings nøjagtighed har dog i de senere år været omstridt, omend dens status af absolut rekord stadig er officiel og anerkendt i fagfællebedømt forskning.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her