Baggrund
Læsetid: 8 min.

Med ambitiøs plan lægger EU sig i front i klimakampen. Problemet bliver at få den vedtaget

EU-Kommissionen har fremlagt 3.800 siders klimapolitik, der skal bringe EU i front i den globale klimakamp. Planen kaldes sandhedens time og er sidste udkald, hvis EU skal leve op til Parisaftalen. Men hårde forhandlinger venter forude, og ngo’er er kritiske
På billedet præsenterer EU-Kommissions forperson, Ursula von der Leyen, klimalovpakken ’Fit for 55’. Ved hendes side er EU's økonomikomissær Paolo Gentiloni.

På billedet præsenterer EU-Kommissions forperson, Ursula von der Leyen, klimalovpakken ’Fit for 55’. Ved hendes side er EU's økonomikomissær Paolo Gentiloni.

Yves Herman

Udland
15. juli 2021

Det var sigende for den klimamæssige træghed, der historisk har været i EU-systemet, at lanceringen af EU-Kommissionens nye klimapakke blev forsinket på grund af uenigheder.

Helt frem til onsdagens stort anlagte pressemøde kæmpede Kommissionen angiveligt med at få de sidste detaljer på plads i det, der er blevet kaldt den største klimaplan, verden nogensinde har set.

Fit for 55’ hedder den ambitiøse lovpakke, der skal sikre, at alle lande og sektorer lever op til målet om 55 procents CO2-reduktion i 2030. Over mere end 3.800 sider foreslår Kommissionen blandt andet at øge målene for vedvarende energi, udvide og skærpe CO2-kvotesystemet, hæve energiafgifterne, gøre det lettere at bruge elbiler og forbyde salg af nye benzin- og dieselbiler fra 2035.

Med planen har Kommissionen givet sit bud på, hvordan byrder og regninger skal fordeles frem mod 2030-målet. Nu er det op til medlemslandene og parlamentet at forhandle de mange forslag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det der aldrig bliver adresseret er hvordan de slemme virksomheder bliver beskattet.

Det handler altid om 'reformer' (læs:forringelser) for de, der har allermindst, eller at skræmme dem der tror de får mindre til at slå ned på de fattigste.

Hvor er det nye?

kjeld jensen, Kurt Nielsen og John Andersen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Martin Bahn & Jørgen Steen Nielsen

»Det vil både få betydning i USA, Indien og Kina, det er der ingen tvivl om«
siger Dan Jørgensen.
citat fra artikel

Håbet er selvfølgelig lysegrønt; men det bliver godt nok en tung sag at få de 3 nævnte lande med på en tilsvarende klimaplan.

I praksis er det nok umuligt at få Kina og Indien med på en sådan aftale ....
og uden de 2 lande intet USA.

Men vi skal ikke tage sorgerne på forskud -
vi får problemer nok med at finde fodslag blandt de 27 medlemslande,

Christian De Coninck Lucas

CMIP6 modellen skal justeres kraftigt for solar forcing. "Klimatologerne" nægter at acceptere den overdrevne co2 bias i deres modeller. Vi lever i en plasma univers og samtlige planeters atmosfærer er påvirkerket af den 12 tusind år lange galactic current sheet cyklus. Solceller og vind er ikke nok.

Så ja, bedre miljøpolitik og co2 reduktioner er godt, Men realisme i forhold til det større elektro magnetiske energi system (som er åbent, ikke lukket) vi er en del af er bedre.

Det er sådan set meget enkelt. Vi skal blive en Star Trek civilisation indenfor 50 år og det er absolut muligt. Det meste af teknologien er desværre på private hænder men US Navy har noget af det, incl UFO lignende tech. Ellers sker der det samme som er sket for alle større civilisationer her på Jorden - den bliver udslettet. Natural Selection taget til sin logiske konklusion.

https://forbetterscience.com/2020/12/08/cold-fusion-by-eu-commission-a-f...

Visse små initiativer er i gang men der skal skrues meget op for det. Husk, politikere er videnskabelige analfabeter.

Jan Henrik Wegener

Det ville batte en del mere end f-eks rent nationale initiativer, som isolerede danske klimaplaner.

Vartovkollegiet Vartovkollegiet

Christian, har du læst den artikel du henviser til? Det er én lang gennemgang af alle de millioner, som er blevet spildt på forskning i kold fusion, uden at producere resultater af nogen art. Det virker som en løsning med lange udsigter.

Anders Hüttel

Tag den eller gå til grunde.
Nu skal de snakke i evigheder mens der var 31 grader på Ærø og midt Europa drukner i mudder og vandmasser. Badevandet er gift og danskere dybber sig alligevel. Det er ferie og de rigeste skriger efter flere ladestandere på vores Ø til deres teslaer. Fordampningen er størst i nordjylland og på langeland, tæt på 9 i tørkeindeks.
Det hele er ved at falde fra hinanden og de holder ferie

Mogens Kjær

Christian De Coninck Lucas

Du mener, at "CMIP6 modellen skal justeres kraftigt for solar forcing. "Klimatologerne" nægter at acceptere den overdrevne co2 bias i deres modeller.

Hvis det er "radiative forcing, du taler om, så vil jeg gerne have dig at give nogle seriøse link fra klimaforskere til uddybning af, hvorfor og hvor meget tallene for drivhusgassernes "radiative forcing" skal justeres.

For god ordens skyld: Jeg taler om seriøse links og ikke l.inks til "semi-science fiction" hjemmesider.

Det vil forbavse mig, hvis du kommer med et svar - men man ved jo aldrig.