Analyse
Læsetid: 5 min.

Det amerikanske valgskænderi er så hedt, at den eneste løsning er at smække med døren

Texas’ demokratiske politikere har forladt delstaten for at bekæmpe nye republikanske valgrestriktioner. Udvandringen er en ny udvikling i et nationalt opgør om amerikanernes stemmerettigheder
Demokratiske kongrespolitikere er flygtet ud af Texas og til Washington D.C. for at boykotte en afstemning i delstaten, som skal gøre det vanskeligere for de texanske vælgere at stemme.

Demokratiske kongrespolitikere er flygtet ud af Texas og til Washington D.C. for at boykotte en afstemning i delstaten, som skal gøre det vanskeligere for de texanske vælgere at stemme.

Alex Wong

Udland
17. juli 2021

Nogle gange kan et skænderi blive så heftigt, at den eneste løsning synes at være at forlade lokalet. Sådan er det gået i Texas, hvor de demokratiske kongrespolitikere ikke bare har forladt Kongresbygningen, men i denne uge helt forlod delstaten i protest mod en række nye republikanske lovtiltag, der vil ændre på texanernes stemmerettigheder. Den republikanske guvernør, Greg Abbott har ellers befalet de stridende parter at stemme om lovtiltagene inden starten af august. Men da republikanerne sidder på flertallet i Texas’ kongres, vil de vinde afstemningen, og den eneste måde, demokraterne nu kan undslippe en vedtagelse af lovene, er at forlade delstaten, så afstemningen slet ikke kan finde sted.

Tilbage sidder republikanerne i delstaten med det pludselige særligt aktuelle kælenavn ’Lone Star State’ og beskylder demokraterne for kujoneri og for at lade deres vælgere i stikken, mens demokraterne mener, at deres udvandring er den eneste måde, de kan redde demokratiet på.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her