Baggrund
Læsetid: 5 min.

Haiti i politisk og socialt kaos efter præsidentmord

Colombianske lejesoldater hyret i Miami og med forbindelser til FBI og US Drug Enforcement Agency er ingredienser i mysteriet om mordet på præsident Jovenel Moïse
En politibetjent star foran en mur med et maleri af den afdøde haitianske præsident Jovenel MoÏse. Mysteriet om mordet på ham indeholder blandt andet ingredienser som colombianske lejesoldater med forbindelser til FBI og US Drug Enforcement Agency.

En politibetjent star foran en mur med et maleri af den afdøde haitianske præsident Jovenel MoÏse. Mysteriet om mordet på ham indeholder blandt andet ingredienser som colombianske lejesoldater med forbindelser til FBI og US Drug Enforcement Agency.

Ritzau Scanpix

Udland
19. juli 2021

»Dette er en DEA-operation, alle væk.«

Med disse ord indledte en kommandogruppe på så vidt vides 28 lejesoldater likvideringen i sidste uge af Haitis præsident, Jovenel Moïse.

Efterfølgende har det vist sig, at DEA – USA’s Drug Enforcement Agency – ikke var involveret, men bare den første af flere formodede vildledninger. For trods de haitianske sikkerhedsstyrkers hurtige ageren og anholdelse efter få timer af størstedelen af lejesoldaterne er mordet på Haitis præsident stadig omgivet af stor mystik og et virvar af rygter. Alles blikke er rettet mod Miami og staten Florida, der i årtier har været arne- og tilholdssted for utallige latinamerikanske og caribiske eksilmiljøer.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Hér er et lidt andet, mere uddybet og noget mere (historisk) forklarende perspektiv på situationen i Haiti: https://www.youtube.com/watch?v=j3iT3y7MktI&t=2053s