Coronavirus
Læsetid: 7 min.

Indonesien er Asiens nye epicenter: Fattige lande lider fortsat under den ulige vaccinefordeling

Flere lav- og mellemindkomstlande oplever voldsomme smittestigninger, og sundhedsvæsener er under stort pres. WHO opfordrer de rige lande til at donere langt flere vacciner. Det giver ikke mening, at man i en akut fase af pandemien prioriterer raske børn over sundhedspersonale i fattige lande, mener ekspert
Indonesiske arbejdere sænker en kiste med et coronadødsoffer ned i jorden. Indonesiens hurtigtvoksende gravpladser er et tydeligt billede på, hvor mange mennesker, der på kort tid har mistet livet.

Indonesiske arbejdere sænker en kiste med et coronadødsoffer ned i jorden. Indonesiens hurtigtvoksende gravpladser er et tydeligt billede på, hvor mange mennesker, der på kort tid har mistet livet.

Devi Rahman

Udland
24. juli 2021

Ude foran Bekasi Regional Public Hospital tæt på hovedstaden Jakarta i Indonesien er der sat nødtelte op for at håndtere de mange hundrede patienter, der hver dag bliver indlagt med COVID-19. Sengebrikse med hver deres iltflaske er placeret på lange rækker, og patienter sidder eller ligger med iltmasker på.

Lisa Wilianas mand er en af de indlagte. Han har været syg i noget tid, og hans iltmætningsniveau er faldet til 84 – normalt skal det ligge mellem 95 og 100. Sygehuset har kun haft lidt ilt at tilbyde. Resten har hun måttet forsøge at skaffe andre steder.

»Det vigtigste er at få ilt, fordi han allerede har problemer med at trække vejret. Det er uhyggeligt,« siger hun til The New York Times.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jacob Nielsen

Diskussionen omkring at vaccinere børn under 15 år, har vi også måtte tage derhjemme. Ikke så meget set i et makro spørgsmål, altså ift. flokimmunitet og hvem skal så ikke have dèn dosis, men mere set i forhold til om det er sikkert i forhold til at skulle leve med konsekvenserne resten af livet. Báde min hustru og jeg er vaccineret, for vi er (snart) halvvejs igennem livet. Vores børn er ikke. De er i den skolepligtige alder og bliver derfor snart tilbudt at blive vaccineret. Men vi har valgt at bruge en anden målestok for om det er sikkert, end den som sundhedsmyndighederne anbefaler, nemlig om kronprinseparret vil lade deres børn vaccinere. For det vil kun ske hvis det vurderes som helt sikkert, og vores børn er ca. i den samme alder.

kjeld hougaard

"mening"? jo politisk helt rigtigt! de rige landes magt over fattige som bliver fattigere bliver storre