Baggrund
Læsetid: 5 min.

Mens fredsforhandlingerne forbliver resultatløse, drives flere afghanere på flugt

Intensiverede kampe i Afghanistan og Talebans voksende magt har sendt et stigende antal afghanere på flugt. Ngo’er forbereder sig på en mulig humanitær krise, og flere forudser, at fremtiden bliver svær for især piger og kvinder.
Flygtningelejr i Kabul i april 2021. Talebans voksende magt i Afghanistan har sendt et stigende antal afghanere på flugt. Ngo’erne er i gang med at forberede sig på store flygtningestrømme og forudser, at det vil være vanskeligt at fortsætte aktiviteter for piger og kvinder.

Flygtningelejr i Kabul i april 2021. Talebans voksende magt i Afghanistan har sendt et stigende antal afghanere på flugt. Ngo’erne er i gang med at forberede sig på store flygtningestrømme og forudser, at det vil være vanskeligt at fortsætte aktiviteter for piger og kvinder.

Rahmatullah Alizad

Udland
21. juli 2021

Foran paskontoret i Kabul vokser køerne med afghanere, der venter på at få et pas. De forsøger at forlade deres hjemland, der lige nu står i en situation, som flere frygter kan udvikle sig til en borgerkrig.

»Vores land er på randen af et kollaps, og sikkerhedssituationen er virkelig dårlig. Der er ingen jobs, og jeg er studerende. Det er ikke muligt for mig at fortsætte mine studier,« siger Sharara Azizi til mediet Al Jazeera.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Signe Hansen

Ja, vi må gøre os klar til at tage imod flygtninge....