Oversvømmelser
Læsetid: 3 min.

’Uhyggelig’ monsun forårsager oversvømmelser og jordskred med snesevis af døde i Mumbai

Over 30 mennesker har mistet livet i den indiske by Mumbai efter et voldsomt regnvejr, der forårsagede et jordskred og fik en mur til at styrte sammen. De skiftende monsunmønstre, som skyldes klimaforandringer, resulterer generelt i mere ekstreme nedbørsforhold i hele Indien
National Disaster Response Force (NDRF) og andre redningshold undersøger stedet for et jordskred i et slumkvarter, hvor 18 mennesker mistede livet, efter at flere hjem blev ødelagt af en sammenstyrtet mur og et jordskred som følge den kraftige monsunregn i Mumbai den 18. juli 2021.

National Disaster Response Force (NDRF) og andre redningshold undersøger stedet for et jordskred i et slumkvarter, hvor 18 mennesker mistede livet, efter at flere hjem blev ødelagt af en sammenstyrtet mur og et jordskred som følge den kraftige monsunregn i Mumbai den 18. juli 2021.

Sujit Jaiswal/AFP/Ritzau Scanpix

Udland
20. juli 2021

En kraftig styrtregn, der af meteorologer beskrives som ’uhyggelig’, har i weekenden hamret ned over Indiens finanshovedstad og forårsaget store ødelæggelser. I den østlige forstad Chembur styrtede en mur sammen i nattens løb og satte gang i et jordskred, der skyllede ned over huse med sovende mennesker og ifølge NDRF (National Disaster Response Force) tog livet af mindst 21 personer.

I forstaden Vikhroli i byens nordøstlige udkant mistede mindst ti mennesker livet, da et jordskred oversvømmede adskillige huse, og tre andre mennesker i byen blev dræbt i andre ulykker.

Regnen oversvømmede også et rensningsanlæg, så der opstod mangel på drikkevand i visse kvarterer. Mumbais indbyggere blev rådet til at koge alt postevand, før de drak det.

Vejrudsigten lover flere voldsomme regnskyl i de kommende fem dage, og byen forbereder sig på yderligere tab af menneskeliv.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her