Analyse
Læsetid: 4 min.

USA’s infrastruktur får politikere til at mødes i sjældent kompromis

USA’s senatorer er nået til enighed om en historisk stor infrastrukturpakke. Præsident Joe Biden kalder aftalen et bevis på, at demokratiet virker, mens hans demokratiske kollegaer vil have republikanerne til at forpligte sig til mere velfærd og til klimaet
Efter måneders tovtrækkeri i Kongressen nåede en koalition af demokratiske og republikanske senatorer onsdag til enighed om en finansieringsplan for USA’s infrastruktur.

Efter måneders tovtrækkeri i Kongressen nåede en koalition af demokratiske og republikanske senatorer onsdag til enighed om en finansieringsplan for USA’s infrastruktur.

Willie J. Allen Jr.

Udland
30. juli 2021

Infrastruktur er sjældent i toppen af amerikanernes liste over afgørende politiske emner, men i disse dage trækker veje, broer og offentlig transport alligevel overskrifter i USA som det ene område, USA’s politikere kan samles om.

Efter måneders tovtrækkeri i Kongressen og adskillige rygter om sammenbrud i forhandlingerne nåede en koalition af demokratiske og republikanske senatorer onsdag til enighed om en finansieringsplan for USA’s infrastruktur. Forud venter store summer til renovering af veje, jernbaner og elnet, mens en aftale om klimavenlige løsninger røg i forhandlingssvinget.

»Det er ikke perfekt, men jeg synes, vi er landet et godt sted,« lød det meget repræsentativt fra den republikanske senator fra North Carolina, Thom Tillis.

Med en samlet pris på 1,2 billioner dollar er aftalen den største offentlige pengeindsprøjtning i USA’s aldrende infrastruktur i mere end et årti og en sjælden tværpolitisk sejr i et hedt og historisk splittet amerikansk politisk klima.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jan Damskier

På dansk betyder billion mig bekendt en million millioner. Er det det, der menes i artikelen?

Er det ikke Delaware der er Joe Bidens hjemstat?
Infrastrukturpakken indeholder så vidt jeg har forstået, en del privatiseringer af vejnettet.

Søren Kristensen

En billion i USA svarer til en milliard i Europa.