Oversvømmelser
Læsetid: 4 min.

Uvejret rykker østpå, mens de døde stadig tælles i Tyskland og Belgien

Historisk voldsomme oversvømmelser har ramt det vestlige Europa. I weekenden rykkede det kraftige regnvejr videre østpå. Oversvømmelserne kobles sammen med klimaforandringer og kan komme til at spille en rolle ved det tyske valg
Indbyggere bruger en båd til at transportere mad og vand til deres naboer efter et skybrud i Liège i Belgien.

Indbyggere bruger en båd til at transportere mad og vand til deres naboer efter et skybrud i Liège i Belgien.

Thierry Monasse

Udland
19. juli 2021

Det var meningen, at Armin Laschet skulle ligne en kommende statsmand, da han lørdag besøgte den tyske by Erftstadt. Men i stedet måtte han rejse derfra som offentlig syndebuk.

Sammen med Tysklands præsident, Frank-Walter Steinmeier, var den kristendemokratiske Armin Laschet, der gør sig forhåbninger om at overtage kanslerposten efter sin partifælle Angela Merkel ved det tyske valg i september, rejst til Erftstadt for at vise byens borgere sin støtte.

Mens præsidenten talte alvorstungt for de fremmødte journalister, fangede et tv-kamera pludselig Armin Laschet stå i baggrunden og grine hjerteligt under en samtale. Ikke lige det, borgerne havde brug for at se i en by, som nær var blevet opslugt af et stort jordskred få timer forinden.

Tv-billederne affødte straks omfattende kritik af Armin Laschet. Ud over at bejle til posten som kansler er han også ministerpræsident i delstaten Nordrhein-Westfalen – en af de delstater i Tyskland, der har lidt de største tab under oversvømmelserne.

»Laschet griner, mens landet græder,« skrev avisen Bild på sin hjemmeside.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her