Nyhed
Læsetid: 10 min.

Vatikanet rystet af den største finansskandale - og tre andre historier fra verden

Den største retssag om økonomisk kriminalitet i den katolske kirkes historie er begyndt i Vatikanstaten. En af pavens nærmeste medarbejdere sidder på anklagebænken
Den største sag om økonomisk kriminalitet i Vatikanets historie er begyndt i Vatikanstaten. Blandt de anklagede er den indtil for nylig magtfulde kardinal Angelo Becciu, der var en af Pavens nærmeste rådgivere. Sagen involverer blandt andet afpresning, hvidvask, underslæb og embedsmisbrug.

Den største sag om økonomisk kriminalitet i Vatikanets historie er begyndt i Vatikanstaten. Blandt de anklagede er den indtil for nylig magtfulde kardinal Angelo Becciu, der var en af Pavens nærmeste rådgivere. Sagen involverer blandt andet afpresning, hvidvask, underslæb og embedsmisbrug.

Gregorio Borgia

Udland
31. juli 2021

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

Vatikanet rystet af den største finansskandale

Penge, der ellers skulle bruges på at købe tre tilfangetagede nonner fri, blev brugt på Prada og Louis Vuitton. En kardinal, der sendte nær en million kroner af kirkens penge til sin bror på Sardinien. Lyssky finansmænd, en katastrofal ejendomshandel i London for 2,6 milliarder kroner og misbrug af millioner af euro, som gudfrygtige har smidt i indsamlingsbøssen under gudstjenesten.

Værsgo’! Så er der dækket op til den største sag om økonomisk kriminalitet i Vatikanets historie.

Sagens tyngde understreges af, at man til dens anledning har ryddet lokaler i selve Vatikanmuseet, og til at styre begivenheden har man indkaldt en tidligere chefanklager, der har erfaring med at bekæmpe mafiaen og økonomisk kriminalitet på Sicilien. Mindre kunne ikke gøre det.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her