Reportage
Læsetid: 4 min.

Haiti ramt af storm, mens myndighederne opjusterer dødstallet efter jordskælvet

Tropisk storm rammer områder, der allerede er i knæ efter lørdagens jordskælv på Haiti. Dødstallet er nu opjusteret til knap 2000 i et land, hvor sociale, økonomiske, politiske og sikkerhedsmæssige kriser nåede et højdepunkt med mordet på præsidenten i juli. Allerede før det var landet reelt uden regering, siger iagttager
På hospital i Les Cayes græder to kvinder ved deres far, der er blevet såret under jordskælvet i Haiti.

På hospital i Les Cayes græder to kvinder ved deres far, der er blevet såret under jordskælvet i Haiti.

Orlando Barria/Ritzau Scanpix

Udland
18. august 2021

Læger og hjælpearbejdere kæmper for at redde liv og sørge for mad og ly for vejret, mens de på Haiti frygter, at det officielle dødstal fra lørdagens jordskælv vil stige yderligere, og mens en tropisk storm har kurs mod det kriseramte caribiske land.

Det officielle dødstal steg tirsdag aften med 500 til 1941 omkomne, og mindst 6.000 mennesker er sårede efter jordskælvet, der målte 7,2 på Richterskalaen – et skælv, der var voldsommere end det 7,0-skælv, der dræbte mere end 200.000 haitianere i 2010, og som udraderede en stor del af hovedstaden Port-au-Prince.

Meget færre liv er gået tabt denne gang, fordi epicentret var længere væk fra den tætbefolkede hovedstad. Men redningsarbejdere fortæller, at forholdene var frygtelige på Haitis sydlige halvø, hvor jordskælvet ramte, og at de sandsynligvis vil blive værre efter den tropiske storm Grace.

Regnen begyndte allerede mandag at piske ned over hovedstaden Port-au-Prince, og oversvømmelser og mudderskred ventes at påvirke muligheden for at komme frem på vejene.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her