Verdens gang
Læsetid: 8 min.

Ny rapport: Soldater bruger seksuelle overgreb og vold som våben i eskalerende krig i Tigray - og to andre historier fra verden

En rapport fra Amnesty International dokumenterer, at etiopiske regeringsstyrker og deres allierede begår vold og seksuelle overgreb mod kvinder og piger i Tigray-regionen. Samtidig opfordrer landets premierminister flere civile til at tilslutte sig krigen
Etiopiere protesterer mod Tigray-folkets Befrielsesfront (TPLF), der kontrollerer den nordlige region. Krigen i Tigray-regionen i Etiopien spidser i disse uger til, og den lange konflikt har allerede nu haft store konsekvenser for civilbefolkningen.

Etiopiere protesterer mod Tigray-folkets Befrielsesfront (TPLF), der kontrollerer den nordlige region. Krigen i Tigray-regionen i Etiopien spidser i disse uger til, og den lange konflikt har allerede nu haft store konsekvenser for civilbefolkningen.

Ritzau Scanpix

Udland
14. august 2021

Her er tre vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

Krigen i Tigray eskalerer – og ny rapport beskylder soldater for seksuelle overgreb

Krigen i Tigray-regionen i Etiopien spidser i disse uger til, og kampene mellem regeringsstyrkerne og de tigrinske tropper spreder sig mere og mere til naboregionerne Amhara og Afar. Det til trods for, at Etiopiens premierminister, Abiy Ahmed, erklærede våbenhvile tilbage i juni.

Han har nu bedt befolkningen om at melde sig til militærtjeneste i kampen mod Tigrayfolkets Befrielsesfront (TPLF), der kontrollerer den nordlige region.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her