Baggrund
Læsetid: 10 min.

I sidste øjeblik bøjer Biden sig og giver betalingsudsættelse til millioner af lejere - og tre andre historier fra verden

I en politisk fodfejl, der kan koste opbakning fra progressive vælgere, tog det flere dage for præsidenten at erkende, at han selv og partiet ikke er tjent med at se flere hundredertusinde lejere sat på gaden og blive hjemløse midt i en pandemi
Det kvindelige medlem af kongressen Cori Bush var et af de kongresmedlemmer, som forleden besluttede sig for at sove en nat ’på gaden’, nærmere betegnet foran trapperne, der fører op til kongresbygningen i Washington, D.C., i en symbolsk protestaktion mod en politisk fodfejl, der ville kunne sende flere hundredertusinde lejere sat på gaden og blive hjemløse midt i en pandemi.

Det kvindelige medlem af kongressen Cori Bush var et af de kongresmedlemmer, som forleden besluttede sig for at sove en nat ’på gaden’, nærmere betegnet foran trapperne, der fører op til kongresbygningen i Washington, D.C., i en symbolsk protestaktion mod en politisk fodfejl, der ville kunne sende flere hundredertusinde lejere sat på gaden og blive hjemløse midt i en pandemi.

Kevin Dietsch

Udland
7. august 2021

Her er fire vigtige internationale historier, som du måske er gået glip af i løbet af ugen.

Tilmeld dig i bunden af artiklen, hvis du vil modtage Verdens Gang i din indbakke hver fredag aften.

 

I sidste øjeblik bøjer Biden sig og giver betalingsudsættelse til millioner af lejere

Af: Martin Burcharth

Det ville ikke have set godt ud for en socialt progressiv præsident som Joe Biden.

I sidste uge afviste han at forlænge en betalingsudsættelse for lejere, som er faldet bagud med deres husleje under pandemien. Konsekvensen kunne blive yderst alvorlig for hundredertusinde af amerikanere i lejeboliger, der i de næste par uger ville blive sat på gaden af udlejere.

Ikke alene ville et sådant udfald have været en tragedie for hver eneste berørte familie. Det ville også have udgjort en fare for folkesundheden. Mange af de husvilde ville være endt i institutioner for hjemløse, hvor coronavirussen kan få let spil i tæt pakkede sovesale.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her