Analyse
Læsetid: 4 min.

CDU’s Armin Laschet hænger i tovene, mens kongemagerne De Grønne og FDP blæser til angreb

Efter det historiske valgnederlag i Tyskland er CDU/CSU tvunget til at lade partileder Armin Laschet klamre sig til magten. Imens forhandler De Grønne og det liberale FDP om, hvem de vil gøre til Tysklands næste kansler. Pilen peger mest på en lyskrydsregering med Olaf Scholz i spidsen
Ifølge en meningsmåling fra mandag aften ønsker hele 56 procent af tyskerne, at Olaf Scholz bliver kansler. Kun 11 procent ønsker Armin Laschet (billedet).

Ifølge en meningsmåling fra mandag aften ønsker hele 56 procent af tyskerne, at Olaf Scholz bliver kansler. Kun 11 procent ønsker Armin Laschet (billedet).

CLEMENS BILAN

Udland
30. september 2021

Denne artikel er udgivet onsdag klokken 15:45.

Tyskerne er stadig helt vilde med den danske tv-serie Borgen (udtales Bårken syd for grænsen).

Nu leverer de selv lidt af et politisk drama. Det lignede nemlig et gigantisk bluff, da CDU-leder Armin Laschet ved partilederrunden søndag aften på trods af CDU/CSU’s historisk dårlige valg så sig selv som en oplagt kansler i en ’Jamaica-koalition’ med De Grønne og det liberale FDP.

Olaf Scholz fra SPD, som mirakuløst havde trukket sit parti forbi søsterpartierne, kiggede længe skeptisk på Laschet, men holdt sig i skindet. Et godt bud er, at han tænkte: Den her ordner Laschets eget parti for os.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Machtwechsel« ist nicht vorgesehen
https://www.zlv.lu/db/1/1418688899837