Feature
Læsetid: 7 min.

De Grønnes kanslerdrøm brast. Men partiet står til stor indflydelse i Tyskland og Europa

De Grønne må formentlig vinke farvel til kanslerdrømmen, men det proeuropæiske miljøparti står stadig til en fordobling og vil blive en bidsk partner i »den sidste tyske regering, der kan få indflydelse på klimaforandringerne«, som De Grønnes kanslerkandidat siger. Selv i det sorte Bayern er den grønne bølge ikke til at overse
Da Annalena Baerbock går på scenen i München, holder hun en 45 minutter lang tale uden manuskript med effektive skift mellem eksempler og principper.

Da Annalena Baerbock går på scenen i München, holder hun en 45 minutter lang tale uden manuskript med effektive skift mellem eksempler og principper.

Magnus Hove Johansson

Udland
17. september 2021

Sikke en velkomst på hovedbanegården i München: Allerede på perronen sørger en snes tungt bevæbnede politifolk for en nervøs stemning, der står i skærende kontrast til sensommersolen og det summende liv ude i byen.

Årsagen er dog ikke, at kanslerkandidaten for De Grønne, Annalena Baerbock, besøger den bayerske hovedstad. Årsagen er, at München huser den årlige IAA-bilmesse – ledsaget af stærke protester fra tusindvis af klimademonstranter.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Christian Mondrup

Tak for den fine reportage - og for de mesterlige fotos, ikke mindst det første.

Alvin Jensen, Jørgen Mathiasen og Jørn-Erik Rasmussen anbefalede denne kommentar
Jørgen Mathiasen

Det er ifølge Die Zeit kommet så vidt, at selv toppolitikere hos De Grønne foretrækker en anden kansler end partiets egen kandidat, Annalena Baerbock . Den bedre egnet kandidat måtte vige pladsen pga. kønskvoteringen, men det er tvivlsomt om hun får en ny chance.