Baggrund
Læsetid: 6 min.

Hongkong-kunstner i eksil: »Det føltes som at tage del i sin egen begravelse«

Taiwan er det nye hjem for den visuelle kunstner Kacey Wong. Frygt og frustrationer fik ham til at forlade Hongkong, hvor den kunstneriske frihed i dag er under enormt pres. Da de kinavenlige medier i byen begyndte at hænge ham ud, var det på tide at flygte
Hvis jeg var blevet i Hongkong, ville det være slut med min kunstneriske frihed. Det ville skabe frustrationer og en psykologisk lidelse for mig. Det var ikke muligt, siger den visuelle kunstner Kacey Wong, som er flygtet fra Hongkong og nu bor i Taiwan, hvor dette billede er taget.

Hvis jeg var blevet i Hongkong, ville det være slut med min kunstneriske frihed. Det ville skabe frustrationer og en psykologisk lidelse for mig. Det var ikke muligt, siger den visuelle kunstner Kacey Wong, som er flygtet fra Hongkong og nu bor i Taiwan, hvor dette billede er taget.

Sam YEH

Udland
7. september 2021

Kunstneren Kacey Wong foretrækker humor og happenings med politisk kant som sin udtryksform. Han beskriver sig selv som visuel kunstner. Optagelser og lyd er specialet – ofte med ham selv som hovedperson klædt ud som en karikeret persona, der udstiller eller latterliggør udvalgte problemstillinger.

Satiren er den røde tråd. Da store dele af Hongkong for to år siden kogte over i protester og fordømmelser rettet mod byens lokalregering og dennes politiske overordnede i Beijing, var Kacey Wong en flittig deltager. Både som demonstrant, dokumentarist og udøvende kunstner. Men meget har ændret sig på de to år. I dag er den 51-årige kunstner i eksil i Taiwan. Som tusindvis af andre indbyggere har han forladt et Hongkong under hastig forandring.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her