Nicola Tassotto går ned langs rækken af tre meter høje cannabisplanter og snuser duften ind. »Det er en vidunderlig plante. Den er min passion,« siger den 47-årige og sprøjter de sekskantede blade med en blanding af vand, chili og hvidløg for at få bugt med insekterne.
I Valle del But, en bjergdal i Alperne i det nordøstlige Italien, fremstår hans mark med 2.500 cannabisplanter omringet af hegn pyntet med tibetanske flag som et særegent syn ved siden af markerne med de mere normale afgrøder som kartofler og bønner. Men i tidligere tider, inden dyrkning af planten blev gjort illegal, var den faktisk at finde i de fleste baghaver her i områdets landsbyer – dengang Italien var verdens største producent af hamp.
Inden for de seneste år er planten dog begyndt at dukke op igen, efter at den er blevet lovlig at dyrke, så længe der er tale om ’cannabis light’ – cannabis med meget lavt indhold af det psykoaktive stof THC, som man kan blive høj af.
Det, Nicola Tassotto dyrker, er pottens svar på en kop kaffe uden koffein, som dog alligevel kan bruges til blandt andet smertelindring, cannabisolie og som mel.
@Waleed Safi
"Og her er Kina måske en nemmere partner. Særligt fordi Kina i modsætning til Vesten hverken stiller krav til menneskerettigheder eller har institutioner, som betyder lange bureaukratiske og juridiske processer, når der eksempelvis skal sælges droner eller våben."
citat fra artikel
Der er ingen tvivl om, at våbenhandlen flyder friere med Kina som leverandør.
Menneskerettighedsorganisationer og demokratisk indsigt kan være forbandet bøvlet at håndtere - og du kunne tilføje den nævenyttige vestlige presse, der kan finde på at skrive oprørende artikler om hvad som helst - artikler som det kan være noget så besværligt at holde ude af landenes internet.
Mærkeligt at tænke på i forhold til hvor mange mennesker almindelige cigaretter slår ihjel hvert år.
Tillykke Italien. Håber vi andre, bliver klogere, og følger trop.