Abort
Læsetid: 7 min.

Kvinderettigheder er under pres i Europa og USA. Men Mexico går i den stik modsatte retning

I en opsigtsvækkende afgørelse afkriminaliserer Mexico abort. Det sker blandt andet på baggrund af en stærk kvindebevægelse, som vinder frem i de katolske lande i Latinamerika
Tidligere på måneden besluttede den mexicanske højesteret i en opsigtsvækkende afgørelse at afkriminalisere abort. Det betyder, at det nu er forfatningsstridigt at straffe kvinder, der får en provokeret abort. Her fejrer protesterende kvinder afgørelsen i byen Saltillo i Mexico.

Tidligere på måneden besluttede den mexicanske højesteret i en opsigtsvækkende afgørelse at afkriminalisere abort. Det betyder, at det nu er forfatningsstridigt at straffe kvinder, der får en provokeret abort. Her fejrer protesterende kvinder afgørelsen i byen Saltillo i Mexico.

Daniel Becerril/Reuters/Ritzau Scanpix

Udland
30. september 2021

Efter en mislykket hjemmeabort tog Martha Mendez til skadestuen med kraftig blødning og smerter. Lægerne på stedet nægtede først at behandle hende og valgte at ignorere hende, indtil hun var i livsfare. Bagefter blev Martha Mendez konfronteret ved sengekanten af en sygeplejerske, som havde svøbt resterne af fostret i et lagen, har Mendez fortalt The New York Times’ journalist Natalie Kietroeff, der i sidste uge genfortalte historien i avisens podcast The Daily.

Sygeplejersken forlangte, at Martha Mendez bad om fostrets tilgivelse, inden hospitalet sørgede for, at hun blev sendt hen til byens statsanklager. På hans kontor fik hun besked på at tilstå den forbrydelse, hun havde begået ved at have fået en abort.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her