Trudeaus skæbnevalg
Læsetid: 4 min.

Magten har slidt på Trudeaus image, men han fortsætter som premierminister

Det gik ikke, som Canadas engang så populære leder havde håbet. Et valg i utide skulle have generobret hans liberale partis flertal i parlamentet i Ottawa. I stedet må han fortsætte som leder af en mindretalsregering i de næste fire år. Men det glæder klimabevægelsen
Ved mandagens valg, der blev udskrevet to år for tidligt, vandt de liberale præcis det samme antal mandater som i 2019, nemlig 157. Trudeau er derfor tvunget til igen at danne en mindretalsregering i et parlament med 338 medlemmer.

Ved mandagens valg, der blev udskrevet to år for tidligt, vandt de liberale præcis det samme antal mandater som i 2019, nemlig 157. Trudeau er derfor tvunget til igen at danne en mindretalsregering i et parlament med 338 medlemmer.

CARLOS OSORIO

Udland
22. september 2021

Glansen er gået af Canadas engang så populære liberale premierminister, Justin Trudeau, der efter mandagens valg må nøjes med at fortsætte som leder af en mindretalsregering.

Trudeau fik sit gennembrud som en politisk sværvægter under en berømt boksekamp mod en konservativ politiker i 2012.

Året efter var den tidligere letvægter, søn af Canadas verdensberømte premierminister Pierre Trudeau (1968-84), valgt til leder af Det Liberale Parti. Justin overtog lederskabet fra den berømte intellektuelle Michael Ignatieff, der havde tabt parlamentsvalget i 2011.

Og kun tre år efter at være blevet valgt til partileder tilføjede Justin Trudeau den konservative premierminister Stephen Harper et forsmædeligt nederlag. I valget 2015 vandt Det Liberale Parti et suverænt flertal i parlamentet.

Ikke alene Canada var grebet af »Trudeaumania«. Rundt omkring i verden beundrede mange denne unge, smukke og karismatiske leder, som mindede dem om Barack Obama, og som gjorde alvor af at gennemføre en mere progressiv politik end den amerikanske præsident.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her