Baggrund
Læsetid: 4 min.

Midt i en transatlantisk krise forsøger Biden i en FN-tale at indynde sig hos de allierede

USA’s præsident gled behændigt uden om sine kvaler med Frankrig og EU, da han tirsdag for første gang talte i FN. I modstrid med sin håndtering af tilbagetrækningen fra Afghanistan og affæren om den franske ubådsordre lovede han allierede og partnere et tæt samarbejde
Præsident Joe Biden søgte tirsdag i sin første tale som USA’s præsident til FN’s Generalforsamling at forsikre EU, og især et oprørt Frankrig, om sin vilje til at samarbejde med allierede og partnere rundt omkring i verden.

Præsident Joe Biden søgte tirsdag i sin første tale som USA’s præsident til FN’s Generalforsamling at forsikre EU, og især et oprørt Frankrig, om sin vilje til at samarbejde med allierede og partnere rundt omkring i verden.

Eduardo Munoz

Udland
22. september 2021

Midt i en transatlantisk krise søgte præsident Joe Biden tirsdag i sin første tale som USA’s præsident til FN’s Generalforsamling at forsikre EU, og især et oprørt Frankrig, om sin vilje til at samarbejde med allierede og partnere rundt omkring i verden.

Biden pegede på en række udfordringer som coronapandemien og klimaforandringer, der ifølge ham kun kan løses gennem et bredt internationalt samarbejde.

»Jeg er kommet her for at bekræfte, at USA vil arbejde sammen med sine allierede og partnere for at skabe en bedre og mere fredelig verden,« sagde han.

Men kort forinden havde EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og EU’s præsident, Charles Michel, i skarpe vendinger kritiseret præsident Bidens medvirken i Australiens annullering af en ordre på 12 ubåde fra Frankrig.

Og i en samtale mandag med FN-korrespondenter i New York sagde den tilrejsende franske udenrigsminister Jean-Yves Le Drian:

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"De rige lande har forpligtet sig til at skyde 100 milliarder dollar i kassen. Pengene skal bruges til at hjælpe udviklingslande og særligt sårbare nationer med at modvirke skadevirkningerne fra klimaforandring og opbygge vedvarende energisystemer."

Altså dollars, som i store træk vil komme kontraktører og producenter/leverandører fra selvsamme rige lande til gode?

Som artiklen andetsteds i nærværende avis peger på, videreføres politikkerne under Trump-administrationen - og det burde ikke komme som nogen overraskelse. Følg til Kim Iversens aktuelle, kritiske perspektiv her: https://www.youtube.com/watch?v=Ma13Zbi3mXo

Anders Graae, jens christian jacobsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

-til

Jeg tror at det Biden har gang i kaldes "lip service".

Med forlov gengiver jeg lige Jan Jensens, under anden artikel om samme emne i nærværende avis, udmærkede kommentar om Bidens funktion(alitet) m.m.:

Joe Biden skal kører et imperium. Så naturligvis er det imperiet som kører ham, ligesom det kørte Trump.

Retorikken er anderledes. Trump ville gerne fremstå som en gangster. Med Biden er vi tilbage i 1950’erne. Biden omtaler konstant sin far som en autoritet som fortalte den unge mand Joe visdom, og andet nugget. Omtalen af Obama som “Articulate and Bright and Clean,” kunne være fra Biden senior.

Men de to præsidenter kører bare imperiet videre. Hvilket vil sige, at imperiet kører videre med dem.

Danske politikers og mediers rolle er at være kammerherre, og holde det slæb som ikke er der oppe om Joe Bidens imperium, og kundgøre til alverden, Amerika er ikke mere i krig! Amerika vil fred! Biden sagde det selv i en tale i FN!

Med hvad med bombardementerne i Syrien, Irak og Somalia, og hvad med Yemen og den økonomiske krigsførelse mod det halve af kloden? sagde nogle indvandrerdrenge i S-toget, der ikke opførte sig ordentligt......