Reportage
Læsetid: 12 min.

I Østtyskland kæmpes der benhårdt om højrefløjen. I Vesttyskland er løbet kørt

Asylansøgere, vindkraft og EU – nej tak! I Østtyskland slås partierne om de nationalkonservative protestvælgere, men også her er det socialdemokraterne, der har medvind
Hans Georg Maassen, forbundskandidat for CDU i Thyrringen, repræsenterer højrefløjen i partiet og taler med lokale til et vælgerarrangement.

Hans Georg Maassen, forbundskandidat for CDU i Thyrringen, repræsenterer højrefløjen i partiet og taler med lokale til et vælgerarrangement.

Magnus Hove Johansson

Udland
13. september 2021

Information er taget på tur i Thüringen, hvor Alternative für Deutschland skælder ud på vesttyskerne, og en omstridt CDU-kandidat sammenligner klimakampen med Maos kulturrevolution

Bad Langensalza, Thüringen, søndag den 5. september klokken 15

’Borgerfest.’

Det lyder umiddelbart meget hyggeligt, hvad det nationalkonservative parti Alternative für Deutschland (AfD) inviterer til i den lille by Bad Langensalza med knap 20.000 indbyggere i den østtyske delstat Thüringen.

Men på den lille plads bag byens torv er stemningen ikke synderligt festlig. Et halvt hundrede AfD-tilhængere er godt nok mødt op, og der er hoppeborg til børnene, fadøl til de voksne og pølser til alle. Men billedet er næsten for symbolsk for AfD’s politiske situation til at være sandt: ’Borgerfesten’ er indhegnet, og cirka 30 politifolk står i beskyttende ring om tilhængerne af partiet, der til daglig overvåges af efterretningstjenesten Verfassungsschutz.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

God, interessant reportage. Tak for den.

Olaf Tehrani, Inger Pedersen, Søren Dahl og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Jørn-Erik Rasmussen

Også tak for reportagen herfra.
I det hele taget er Informations dækning af det tyske valg i særklasse den bedste i DK.