Baggrund
Læsetid: 5 min.

Xi Jinpings hær skal bygge Kinas store udenrigspolitiske drøm

Der er måske nok plads til forbedringer, hvad angår Folkets Befrielseshærs kampstyrke, men Kinas militær vokser i størrelse og spiller en stadig større rolle i landets udenrigspolitiske dagsorden
Soldater fra den kinesiske hær samler sig i Pamir Bjergene i landets nordvestlige Xinjiang-region.

Soldater fra den kinesiske hær samler sig i Pamir Bjergene i landets nordvestlige Xinjiang-region.

AFP Photo

Udland
24. september 2021

Da COVID-19 hærgede Iran i marts sidste år og dræbte flere end 1.000, heriblandt en øverstkommanderende i Den Islamiske Revolutionære Garde, var det Kinas militær, landet søgte hjælp hos. Den 19. marts 2020 ankom bunker af testudstyr og masker til Irans hovedstad.

I februar i år begyndte den kinesiske Folkets Befrielseshær at donere COVID-19-vacciner til andre hære rundt om i verden. Cambodjas væbnede styrker har modtaget to sendinger af 300.000 vacciner. Sierra Leones hær fik 40.000 doser og FN’s fredsbevarende styrker sikrede sig 300.000.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Endnu en 'bekymringsartikel' om det aggressive KIna i Information. For de, der ikke er faldet for den linde strøm af anti-kinesisk propaganda, så er her lidt statistik over omfang, fordeling og udgifter til militær og forsvar. Det taler sit tydelige sprog. USA (og Rusland) er højteknologiske krigsmagere med langt den største militære slagkraft. Kina prøver at følge med - og hvem kan fortænke dem i det?
https://www.globalfirepower.com/countries-listing.php