Feature
Læsetid: 7 min.

Fanget mellem Corbyn og Blair: Trods kriserne halser Labour langt efter Boris Johnson

Jeremy Corbyn og Tony Blair spøger stadig i Labour, der sidder fast i dårlige meningsmålinger, gamle fløjkrige og en ny formand, der er lige så kedelig, som Boris Johnson er karismatisk. Så mens skandalerne hober sig op, glider den konservative regering ubekymret videre
Klemt inde mellem de to yderfløje i Labour, står den nuværende formand Keir Starmer og kæmper med at præsentere et tydeligt alternativ til den konservative regering.

Klemt inde mellem de to yderfløje i Labour, står den nuværende formand Keir Starmer og kæmper med at præsentere et tydeligt alternativ til den konservative regering.

UK Parliament/EPA/Ritzau Scanpix

Udland
30. oktober 2021

Ondt synes hele tiden at blive værre i Storbritannien. Tomme hylder i supermarkederne, kø ved tankstationerne, stigende kriminalitet. Og bag det hele lurer selvfølgelig den skandaløse håndtering af coronakrisen, som har efterladt 139.000 briter døde. Nu stiger smittetallene igen.

Som regel er det sådan, at dem, der har ansvaret, også bliver holdt ansvarlige, og ud fra enhver nogenlunde konventionel politisk logik burde den siddende regering være i overordentligt store problemer. Især med tanke på den sværm af mindre skandaler om vennetjenester og ødslen med offentlige midler, som også følger premierminister Boris Johnson og flere af hans mest fremtrædende ministre. Det er den bare ikke.

Kom der valg i morgen, ville Det Konservative Parti igen vinde stort.

For at forstå dette politiske mysterium, må man naturligvis kigge på oppositionspartiet Labour, der ikke har formået at tage bestik af situationen.

For to år siden, efter Labours enorme valgnederlag, blev Keir Starmer ellers valgt som et kompetent, ansvarligt og ikke mindst valgbart alternativ til sin venstreorienterede forgænger Jeremy Corbyn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Daniel Joelsen

Det er nok svært at finde en mere polariserende og upopulær labour leder end Keir Starmer. Men han er mediernes darling.

Peter Beck-Lauritzen

Ide, til at gøre ondt værre: pigtrådshegn, a la Litauen, mellem Nord- og Sydirland!
Boris vil ikke opfylde sine forpligtigelser i Brexit-aftalen. EU-lande sætter pigtråd op for at beskytte sig mod ulovlig indtrængen!
Nå, Boris er stadig utroværdig, som tilsyneladende opvejes af hans "charme" hos vælgerne. Det hænger jo slet ikke sammen.