Abortkrigen i USA
Læsetid: 7 min.

Højesteretskendelse fra 1973 om fri abort er under pres. Texas-republikanere viser vejen

En yderst streng abortlov i Texas har de seneste to måneder tvunget tusindvis af kvinder til at få foretaget abort i nabostater. Det kan blive fremtiden for uønsket gravide i konservative delstater, hvis det konservative flertal i højesteret omstøder abortrettigheder
Aborttilhængere demonstrerer for retten til fri abort foran USA’s højesteret ved dens første samling mandag den 4. oktober.

Aborttilhængere demonstrerer for retten til fri abort foran USA’s højesteret ved dens første samling mandag den 4. oktober.

Bonnie Cash/UPI/Ritzau Scanpix

Udland
16. oktober 2021

Indtil en uhørt streng abortlov trådte i kraft i Texas for snart to måneder siden, hjalp organisationen Fund Texas Choice hver måned 40 kvinder med at betale for en rejse til en anden delstat for at få foretaget en abort.

I dag får hjælpeorganisationen 40 henvendelser om dagen. Det svarer til over 1.000 om måneden, og Fund Texas Choice er bare én af flere grupper i delstaten, der hjælper gravide med at finde en abortklinik, som kan tage imod dem uden for Texas.

Det fortæller Sara fra Fund Texas Choice.

»I september og oktober er vi blevet totalt overvældet af henvendelser fra gravide kvinder, der ikke længere kan få afbrudt svangerskabet lovligt her i Texas, og som har desperat brug for økonomisk bistand til at rejse til nabostater som Oklahoma, New Mexico eller Louisiana,« siger hun.

Fund Texas Choice har måttet hyre flere medarbejdere for at kunne håndtere presset. Samtidig er donationerne steget betydeligt.

Sara er ikke kvindens rigtige navn. Hun har indvilget i at tale med Information på den betingelse, at hverken hendes fornavn eller efternavn bliver nævnt. End ikke den by, hun ringer fra, må kunne identificeres.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

ingemaje lange

Tak for en dybtgående gennemgang af dette ret komplicerede forløb. Lad det tjene som en advarsel for os i Europa hvor retten til abort også er stærkt under pres. Dette gælder også i Danmark!