Feature
Læsetid: 9 min.

I Italien skal du nu have coronapas for at arbejde: »Jeg vil tigge på gaden, før jeg siger ja til vaccinen«

Italien går hårdere til værks end noget andet land i Europa for at presse befolkningen til at tage en COVID-19-vaccine. Uden gyldigt coronapas vil italienere nu blive suspenderet fra deres arbejde uden løn, hvilket allerede er sket for hundredvis af læger. Der er reelt tale om vaccinetvang, og det hører ikke hjemme i et liberalt demokrati, mener kritikere og vaccinemodstandere, men befolkningen bakker op
Mens opbakningen til vaccinen er høj i Danmark, raser kampen om både vacciner og coronarestriktioner fortsat i Italien. Både i form af demonstrationer og dødstrusler, men også i form af konkrete individuelle historier, hvor læger og sygeplejersker har vist sig klar til at opgive deres profession i protest over vaccinekravet.

Mens opbakningen til vaccinen er høj i Danmark, raser kampen om både vacciner og coronarestriktioner fortsat i Italien. Både i form af demonstrationer og dødstrusler, men også i form af konkrete individuelle historier, hvor læger og sygeplejersker har vist sig klar til at opgive deres profession i protest over vaccinekravet.

Ritzau Scanpix

Udland
4. oktober 2021

Advokat Vitto Claut hamrer arrigt sine knytnæver ned i det mørkebrune skrivebord, og svedpletter erobrer hurtigt endnu større områder på hans lilla skjorte. »Vi er nutidens jøder. Vi bliver udskammet og diskrimineret,« råber han og kaster det laminerede A4-ark, som han har haft hængende rundt om halsen, hen i hjørnet. »Nej til coronapas, nej til diskrimination«, står der på arket.

Foran ham sidder hans klient, 54-årige Sandra. Hun græder. Ikke stille, men voldsomt. Og grunden findes i den stak af papirer, der ligger på bordet. Det er en printet domskendelse, som entydigt fortæller, at de har tabt.

»Verden er imod os,« sukker advokaten.

»Ja, verden er imod os,« gentager klienten.

Sandra har været læge i 25 år i Pordenone, en by i det nordøstlige Italien ved foden af Alperne, men hun nægter at lade sig vaccinere mod COVID-19, hvilket ellers siden april har været et lovkrav for sundhedspersonale i Italien. Og som konsekvens har hun nu i to måneder været suspenderet uden løn – ligesom hundredvis af andre læger og tusinder af sygeplejersker, der også er vaccinenægtere.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Det er helt rigtigt at Italien kræver at sundshedspersonalet er vaccineret. Og en skandale at det samme ikke er sket i Danmark.

Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Birte Pedersen, Claus Nielsen, David Zennaro, Danny Hedegaard, Inge Lehmann, Per Torbensen, Karin Mette Petersen, Niels Makholm og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

jeg kommer nok aldrig til at gå ind for tvang, men jeg går ind for at tænke lige så meget på andre som på sig selv, og som jeg ser det er det oplagt at når man arbejder med mennesker, bør man selvfølgelig frivilligt blive vaccineret,
men der er jo opstået et problem på grund af visse egoisters aktive modstand imod at tænke på andre end sig selv,
og der er blevet ført kampagner hvor nogle ballademagere har ført sig frem som "frihedskæmpere" på en agenda om at nægte at gør det rette for at standse spredningen af corona,
og de har spredt budskabet med en del uvederhæftige postulater og bizarre teorier, dette har desværre potentiale til at tvinge myndighederne til at indføre love og sanktioner for at nedkæmpe smitten,
og dermed er der en risiko for at det kan blive nødvendigt at indføre for eksempel vaccinationskrav på visse områder som i Italien, så deres kamp "imod undertrykkelsen" kan resultere i undertrykkelse,
og måske er det lige præcis formålet for initiativtagerne til "mib" og "nok er nok", og så kan deres tilhængere lade sig bruge som "nyttige idioter", selv om deres intentioner var at bekæmpe den undertrykkelse de var blevet bildt ind fandt sted.

Kim Houmøller, Elisabeth Andersen, Lillian Larsen, Steffen Gliese, Inger Pedersen, David Zennaro, Danny Hedegaard, Inge Lehmann og Henning Kjær anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

I øvrigt har kampagnen med garanti medført mere smitte og dermed også flere dødsfald, bare tænk på demonstrationerne og de hemmelige "frihedsfester" man har hyldet og agiteret for, og så det daglige lille oprør med at nægte at bruge mundbind og holde afstand.

Danny Hedegaard

Forestil jer hvad situationen havde været i dag i Danmark, hvis der var bare 10 % færre vaccinerede.
Og hvilken en situation vi kunne stå i, hvis den sidste rest af vaccine nægtere udenfor pædagogisk rækkevidde lod sig vaccinere.

Sidstnævnte udgør hovedsageligt årsagen til at vi stadig har indlagte, og behandlingskrævende patienter med Covid 19 på hospitalerne.

Og de er skyld i at vi som samfund stadig er nødt til at opretholde et Covid 19 relateret beredskab, med et større forbrug af ressourcer, end vi kunne have nøjedes med hvis alle lod sig vaccinere.

Hvis nu disse dybt ansvarsløse vaccine nægtere ville indse, at hvis bare vaccine opbakningen lå 10 % lavere end tilfældet er, så ville de selv stadig lide under begrænsninger, som de kun kan takke de vaccinerede for at de ikke selv er underlagt.

Nok er nok!

Italienske tilstande i Danmark nu!!!

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Kim Houmøller, Elisabeth Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

De fleste italienere bakker op om kravet, for der er en meget aggressiv fløj af antivaxere som vi slet, slet ikke kender til det i Danamark og rigtig mange har mistet pårørende da omfanget af pandemien rasede i Italien, så helt forståeligt da rigtig mange lider under de restriktioner der stadigvæk er nødvendige, fordi så lille en del er vaccineret.

Elisabeth Andersen, Steffen Gliese, Danny Hedegaard og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

Faktisk er dette, i variationer, også ved at være hverdag i en række andre lande. Og Italien er absolut ikke det første land.

Også her sover danske medier. - Eller også tilpasser nyhedsbureauerne deres nyheder efter danske politiske opfattelser. For der er efterhånden en hel del nyheder, der tilsyneladende ikke bringes i Danmark.

- Bl.a. har Danmark været nævnt ved navn som det eneste land omkring 3 gange indenfor de sidste par uger. Og omkring demokratiet var det faktisk ikke nogen flatterende omtale.

Martin Gøttske

Hej Gert, hvilke andre lande i Europa har indført regler om, at alle lønmodtagere skal have coronapas for at undgå at blive sendt hjem uden løn? Hvilke lande har indført denne type regler før Italien?

jens christian jacobsen

Ikke helt svar på det du spørger om, men i al fald har selveste den Europæiske Mennerettighedsdomstol for nylig erklæret, at alle børn (7-16) bør have obligatorisk vaccination mod Covid-19.
Da sundhedssektoren stadig er et nationalt anliggende er det op til de enkelte lande selv at afgøre, hvem og hvornår deres borgere skal vaccineres herunder også om de vil kræve, at medarbejdere på landenes arbejdspladser skal vaccineres.

Alle de årtier jeg kan huske er man gået forkølet på job, skole, børnhave fordi man ikke kunne blive hjemme pga. en forkølelse.
Nu bliver hele verden hjemme på grund af en forkølse.
I er små bange mennesker, det er jo frygtelig at være vidne til.
Enhver dikttators drøm er mennesker som jer, der vil undertrykke dem der vil frihed og egne valg.
Jeg vil ikke have en regering og folk som jer der definerer hvad eg skal beskyttes mod med tvang.
Det kan være mod sygdomme, jøder, kapitalisme og hvad der ellers har sbat krige og konflikter.
Ethvert diktatur beskytter nogle i befolkningen meget mere end andre, som kan dø eller miste livsgrundlaget.
Frygtsomme sjæligt små mennesker der ikke tror på noget højere end dem selv, er grundlaget for ethvert totalitært styre og at man kan opdele visse folk og behandle dem som man vil.
Tænk hvis der havde være oprettet lejre til ikke vaccinerede herhjemme, I ville sikkert understøtten at ikke vaccinrede blev transportert dehen, som i understøtter at man bliver fyret og opdelt som gruppe, hvis man er ikke vaccineret.
Det er ærgerligt at være på planet med sådanne underudviklede væsner som jer.
Hvad der ikke er kærlighed og lyst, er mørke og så tjener man en anden herre, måske uden at vide det. Frygt er vejen til helvede, har altid været det og vil altid være det.

Ninna Maria Slott Andersen og Niels G Madsen anbefalede denne kommentar

Jeg er ikke anti-vaxxer, men er endnu ikke selv vaccineret. Jeg ender dog nok med at blive det, selvom jeg fortsat er skeptisk.

Det til trods synes jeg, det er vildt uhyggeligt, så ukritiske de fleste mennesker er overfor tvangsordninger.

Så længe man selv er enig i det, man tvinges til, er det ikke noget problem, men den dag, hvor man pludselig tvinges til noget, man ikke selv er enig i, ville man nok ønske, man havde været mere opmærksom på det principielle problem i den glidebane, vi er på vej ind på.

Mads Kjærgård, Anders Reinholdt, Claus Nielsen, Flemming Berger, Inger Pedersen og Niels G Madsen anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Ja skal man fange hekse så skal man. Men idioterne forstår ikke hvilken glidebane, de er kommet ud på, sådan er det jo. Det er først bagefter, når dommene fældes, så har man selvfølgelig været imod og modstandsmand. Hvad er det nøjagtige problem? Er du vaccineret, så er du jo sikker på ikke at få sygdommen ikke? Så det er jo kun de ikke vaccinererede, der har et problem og de er jo døde i løbet af ingen tid. Mærkeligt, at de overhovedet er på jordens overflade? Ja jeg mener når man betænker sygdommens farlighed? Og så har vi selvfølgelig lært, nu passer vi på de gamle og syge og giver kommunerne rigeligt med penge til det sociale! Nå nej, det gør vi jo ikke! Og 3. Verdens Lande de rager os da også bare vi kan få et stik til!

Ninna Maria Slott Andersen og Niels G Madsen anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Ja skal man fange hekse så skal man. Men idioterne forstår ikke hvilken glidebane, de er kommet ud på, sådan er det jo. Det er først bagefter, når dommene fældes, så har man selvfølgelig været imod og modstandsmand. Hvad er det nøjagtige problem? Er du vaccineret, så er du jo sikker på ikke at få sygdommen ikke? Så det er jo kun de ikke vaccinererede, der har et problem og de er jo døde i løbet af ingen tid. Mærkeligt, at de overhovedet er på jordens overflade? Ja jeg mener når man betænker sygdommens farlighed? Og så har vi selvfølgelig lært, nu passer vi på de gamle og syge og giver kommunerne rigeligt med penge til det sociale! Nå nej, det gør vi jo ikke! Og 3. Verdens Lande de rager os da også, bare vi kan få et stik til!

Danny Hedegaard

Det som det handler om Mads Kjærgaard!

Det er at vi som samfund kunne åbne mest muligt tidligst muligt, mig bekendt mere og tidligere end noget andet land i verden.

På grund af en massiv testindsats under nedlukningen, og at et overvældende flertal af befolkningen loyalt og konsekvent stolede på landets kompetente ansvarlige myndigheder, regering og partier.
Fulgte og overholdt de retningslinjer der omstændighederne taget i betragtning, bragte landet igennem krisen med de færrest mulige konsekvenser for os som samfund.

Og som den største succes, med en intakt samfundsøkonomi, der til trods for alle de forfærdelige personlige tragedier for selvstændige og ledige medborgere, står styrket til at udnytte et kommende opsving.

Først og sidst skyldes det en tårnhøj, men stadig ikke total opbakning til at blive vaccineret, at Danmark nu sammen med Norge er det mest Covid 19 frie samfund i Europa.
Mens der stadig er lande med grøn status, hvor mundbinds påbud og andre restriktioner stadig gælder.

Alle disse resultater nyder også de ikke vaccinerede godt af i Danmark, og de gør det efter min mening uretmæssigt.

I den sammenhæng er det uendeligt ligegyldigt, at den enkelte vaccinerede personligt er beskyttet mod at blive smittet med Covid 19.

Det som det handler om, det er det bidrag vi hver i sær kan yde til som vaccineret, at holde samfundsøkonomien i gang uden tab af virksomheder og arbejdspladser.

Og det bidrag vi kan yde til at vores hospitaler skal bruge så få ressourcer som muligt på indlæggelse og behandling af borgere med Covid 19.

Det er restgruppen af ikke vaccinerede, der bærer langt hovedparten af skylden for de omkostninger, økonomiske som menneskelige vi som samfund stadig bærer på vores fælles skuldre.

Omkostninger, lidelser og afsavn som vi i høj grad ville kunne være forskånet for, hvis den resterende restgruppe af ansvarsløse egoistiske vaccine nægtere ville gøre deres borgerpligt, og blive vaccineret.

At tale om reminiscenser fra nazi Tyskland, moderne hekseprocesser, tab af personlig frihed og demokrati.
Viser jo blot hvor desperate vaccine nægterne bliver, når de konfronteres med deres ansvar for at trække pinen i langdrag for os alle, som befolkning og nation.

De repræsenterer jo selv alt det som de beskylder alle os, det ansvarlige flertal for.
Hvor de uden vores ansvarlighed, ikke selv ville kunne nyde frugterne af at samfundet er genåbnet.

Tiden er inde til at presse og stresse alle, der endnu ikke er vaccinerede til at de lader sig vaccineret - for samfundets skyld!
Nægter de må det få de samme konsekvenser som det nu får i Italien, USA og Frankrig.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Jan Fritsbøger

tror du har ret Lasse, men er det ikke påfaldende så aggressive dem "der gør modstand imod vacciner" er,
det får mig af en eller anden grund til at huske at man siger, at en af de største kilder til aggression er dårlig samvittighed, (alternativt siges det også at man hader dem mest som man har gjort mest ondt),
jeg har selv mødt fænomenet på facebook hvor jeg er et af de der væmmelige mennesker som saboterer et af deres ekkokamre, ved stille og roligt forsøge at skyde de helt åbenlyse idiotier ned som de abonnerer på, i håbet om at jeg kan begrænse spredningen af idiotierne og hjælpe tvivlen lidt på vej,
men hver gang de kalder mig idiot eller dum kan jeg kun grine, for jeg ved jo godt hvad jeg er ;o)

Jan Fritsbøger

Steen, hvem er bange, jeg er ikke og har på intet tidspunkt været bange for covid-19, men jeg har overholdt alle tiltag til begrænsning af smitten, overhovedet ikke fordi jeg skulle men fordi det er det rigtige at gøre, og sådan tror jeg langt de fleste danskere har det med covid-19,
men der er da nogen som har været bange, både for selv at blive syge og for at miste en ven eller slægtning før tiden, og dem synes jeg vi bør tage hensyn til uanset om vi selv er truet eller ej, det kaldes empati og er langt bedre end egoisme.

@ Martin Gøttske,

Jeg ved egentlig ikke rigtigt, hvad jeg skal svare dig. For du beder mig svare på noget, jeg netop ikke har skrevet. Derfor kan jeg ligeså godt bede dig oplyse, hvor du får dine informationer fra, når du er så uvidende.

Netop nu kan jeg huske 8 forskellige EU-lande, der har lagt restriktioner for lønmodtagere, der ikke er vaccinerede. Men måske er der flere.

Dertil kommer flere svenske län, for som du formentlig ved, er svenske län lovgivende forsamlinger, der suverænt kan lovgive om alt undtagen, udenrigs-, forsvars- og pengepolitik.

Måske har de også undgået din opmærksomhed, at der har været voldsomme demonstrationer i de fleste af disse lande - formentlig dem alle. Og at arbejdstagere vil sagsøge regeringerne.

Danny Hedegaard

Vil de ihærdige forsvarere af de finere franske principper heri forum på Information.dk benægte, at hvis de i Danmark udgjorde en tilsvarende andel af befolkningen.
Så ville I være skyldige, hvis vi i Danmark i dag befandt os i en situation som den de befinder sig i lige nu og her i Rumænien:

Rumænien sammenligner coronasituation med overfyldt Noas Ark
Hospitaler i Rumænien er tæt ved at nå bristepunktet. Samtidig er vaccinationsraten en af de laveste i Europa.
https://www.berlingske.dk/internationalt/rumaenien-sammenligner-coronasi...

Samtidig med at landet var nødt til at sælge mere end en million vacciner til Danmark, der var i fare for at ramme udløbsdatoen.

Fordi at en alt for stor ignorant fordummet del af deres befolkning, ikke vil vaccineres.

Jeg giver i en situation som denne fanden i min personlige frihed, og vil bare have at et samlet folketing, i enighed med regeringen nu for alvor træder i karakter!

Giv landets legale myndigheder maksimale beføjelser, herunder statens voldsmonopol med demokratisk mandat!

Det bliver grimt at se på i gaderne, men lad os få det overstået nu.
Staten har magten når det gælder, og når det politisk besluttes at sætte alt ind på at sætte sin vilje igennem.

Jeg tror bestemt at der vil være folkelig opbakning til det, og at et bredt politisk flertal bag ikke vil blive straffet af den offentlige mening for det.

Min grænse går efterhånden kun ved tortur og dødsstraf, for tiden er inde til at sætte ind med chokterapi over for alle der nægter at lade sig vaccinere.

Mest effektivt er det at stille folk over for valget mellem om de vil bevare et forsørgelsesgrundlag!
Om det er en lønindtægt eller en overførselsindkomst, det er mig et fedt.

Valget er simpelt!
Bliv vaccineret, eller din arbejdsgiver eller Udbetaling Danmark trækker stikket, og du står uden indkomst indtil du er vaccineret.

I øvrigt:-)

Pragtfuldt at se panikken over at facebook med alle den tjenester har været nede i få timer.
De er jo selv en del af dette problem med vaccine nægtere, og vi må gøre os uafhængige af dem.
Vi må sætte noget andet i stedet, et dansk alternativ i Danmark båret af danske medier og public service

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Danny Hedegaard

Citat

Tor Brandt
05. oktober, 2021 - 14:26
@jens christian jacobsen

Super dårlig debatstil.
-----------------

Overhovedet ikke!

Det eneste vi gør, det er at vi adresserer årsagen til, og skylden for risici afledt af at vi stadig lever med Covid 19, som en grundlæggende livsbetingelse.
Samt de byrder og omkostninger vi alle i fællesskab bærer omkostningerne til.

Skylden har dem der endnu ikke er vaccineret, men som allerede kunne være det.

Hvis det støder nogle, og fører til en helt berettiget dårlig samvittighed hos nogle, så har jeg det rigtig godt med at bidrage til det!

De skyldige bør nu konfronteres med deres ansvar, og det bør vi blive ved med til at de tager det med borgelige medansvar, vi bør kunne forlange og forvente af hinanden - bliv vaccineret!

Problemet er også, at for snæversynede egoister, der er de selv individuelt, og deres nærmeste familier konkrete størrelser som de muligvis/muligvis ikke kan se et ansvar for.

Mens samfundet og befolkningen i deres verden er abstrakte begreber, som de ikke har det fornødne nære forhold til.
Og som de derfor ikke føler et håndgribeligt ansvar for.

Men det er jo ikke rigtigt, for det er jo helt ned på niveau med den enkelte arbejdsplads, den offentlige trafik og det offentlige rum, hvor vi alle har et individuelt ansvar overfor det kollektive fælleskab vi alle er en del af.

Se jer selv i spejlet og tag det borger ansvar!

Så længe I ikke vil det, så lad være med læse med og at deltage i debatten.
Det nemmeste er at vende ryggen til, og at lukke øjne og øre for simpel sund fornuft.
Som alle de ikke vaccinerede stadig gør!

Eller tag den super dårlige debat stil, I er selv årsag til den.
Og derfor er det ikke dårlig debat stil.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

@Danny Hedegaard

Det ser ud til, flere indlæg er blevet slettet, så konteksten er lidt ødelagt.

Men uanset hvem man er og hvor meget man måtte have ret, synes jeg stadig, det er super dårlig stil at lave personangreb.

Og så bliver jeg også lidt skræmt over den dem og os-retorik, der så hurtigt skyder frem.

Og så et lille tip: Hvis man gerne vil overbevise mig om noget, er det meget kontraproduktivt at kalde mig en venstre-liberal egoist (eller noget andet for den sags skyld).

Ninna Maria Slott Andersen og Niels G Madsen anbefalede denne kommentar

Jeg ved ikke, om andre har denne viden, der er ny for mig.

SARS-CoV-2 er ikke påvist i vilde vildsvin, ræve, spætter og måger, muslinger fra kommerciel avl og dyr i Zoo. Men corona viste sig at være 12 procent af flagermus.

Medens svin i landbruget er kendt som en inkubator til rekombination af forskellige stammer af viruset. Og svinene har proteiner, der giver coronavirus mulighed for at binde sig til dens receptorer, siger Dr. . sc. Lorena Jemeršić, leder af virologisk afdeling i det kroatiske veterinærinstitut.

Svin fører i øvrigt i antallet af sygdomme, der er forårsaget af coronavirus. Og derfor skal de nu undersøges, i hvor stor udstrækning, at svinekød har medvirket til udbredelsen af covid-19.

@Danny Hedegaard, 05. oktober, 2021 - 15:32

Bliver lige nødt til at kommentere denne også :-)

"Se jer selv i spejlet og tag det borger ansvar!

Så længe I ikke vil det, så lad være med læse med og at deltage i debatten.
Det nemmeste er at vende ryggen til, og at lukke øjne og øre for simpel sund fornuft.
Som alle de ikke vaccinerede stadig gør!

Eller tag den super dårlige debat stil, I er selv årsag til den.
Og derfor er det ikke dårlig debat stil."

Så altså:

1. Hvis jeg har en holdning, som strider imod din, skal jeg blande mig udenom debatten (som vel så i princippet ikke er en debat længere).

2. Hvis jeg har en holdning, som strider imod din, så "lukker jeg af for sund fornuft" (også selvom jeg har givet udtryk for, at jeg ikke er anti-vaxxer, men blot skeptisk, og at jeg i øvrigt nok ender med at få vaccinen - selvom jeg ærligt skal indrømme, at indlæg som dine giver mig mere lyst til at lade være).

3. Hvis jeg har en holdning, som strider imod din, skal jeg ikke blot finde mig i personangreb, jeg er selv årsagen til dem.

Wow. Så vil jeg nu også hellere være en venstre-liberal egoist, end hvad end ovenstående er udtryk for.

Ninna Maria Slott Andersen og Niels G Madsen anbefalede denne kommentar
Danny Hedegaard

Citat
Tor Brandt
05. oktober, 2021 - 16:59
Wow. Så vil jeg nu også hellere være en venstre-liberal egoist, end hvad end ovenstående er udtryk for.
----------------------------------

Så vær du det, eller en hvilken som helst anden isme, tro eller noget helt tredje.

Jeg er græsk katolsk omkring hvilken en tro eller politisk holdning, hvem som helst har i debatten.
Og du/vi kan deltage alt det det skal være, så længe vi ikke bliver bannet fra debatten af Information.dk

Jeg er personligt farveblind i debatten, som også Covid 19 virus er!

Derfor er det eneste der interesserer mig, konsensus på tværs af alle politiske holdninger og trosretninger.
Om at vi som borgere har et personligt ansvar under en sundhedskrise, så radikal og gruopvækkende som Covid 19, som rækker udover vores egne helt personlige interesser og holdninger.
Et ansvar der forpligter os over for os alle, som et kollektivt folkeligt fællesskab.

Et ansvar du som borger svigter ved at fravælge at blive vaccineret!

Og du derfor for min skyld gerne må føle dig truffet, udskammet og ramt i debatten om Covid 19.

Jeg kan kun sige at jeg priser mig lykkelig over at det er Mette Frederiksen der er Statsminister under denne krise, og ikke Lars Løkke Rasmussen med de holdninger han gav udtryk for i hans klummer i BT.

Men modsat er jeg dybt beskæmmet over, hvordan denne regering har søgt at undergrave at vi som befolkning, gennem medierne har kunnet opnå indsigt i beslutninger og grundlaget for beslutninger truffet under denne regering:-(

Statsministerens seneste angreb på landets medier, er så rystende uacceptabelt, at jeg personligt overvejer den stemme, jeg for første gang nogensinde afgav til Socialdemokratiet til det seneste valg til Folketinget.

Men fortrudt min stemme har jeg ikke, for vi har været i gode hænder som nation under hele denne sundhedskrise.

Det er ikke undtagelsesvise indskrænkninger i mine borgerrettigheder.
Eller helt ekstraordinære beføjelser til regeringen, og landets myndigheder under ekstremt ekstraordinære omstændigheder, jeg har noget som helst imod.

Tværtimod jeg støtter det fuldt ud, situationens alvor taget i betragtning!

Men jeg har noget imod mørklægningen, ansvarsforflygtigelse, og forsøg på at tørre ansvar af på de forkerte:-(
Nu må alt frem i lyset, og det bør regeringen og centraladministrationen stille sig til rådighed for medierne, for at det kommer for dagens lys.

Til gengæld har det min fulde opbakning, hvis der i kampens hede utilsigtet skulle være truffet beslutninger, der i den yderste konsekvens måtte kræve amnesti for, at der måske ikke under ekstremt tidspres, fuldt og helt har bestået det fornødne lov grundlag?

Det synes jeg at såvel medier som opposition bør give deres opbakning til.

Som jeg ser det, bør det ikke være i nogens interesse at gøre nogen til syndebukke.
I forbindelse med alle de beslutninger, der skulle træffes under et ekstremt pres af byrden fra ansvaret, for at lede landet i noget der er sammenlignelig med krigstid.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard

Ninna Maria Slott Andersen

@ Dany Hedegaard

https://pace.coe.int/en/files/29004/html

"7.3 with respect to ensuring a high vaccine uptake:
7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is not mandatory and that no one is under political, social or other pressure to be vaccinated if they do not wish to do so;
7.3.2 ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;"

Danny Hedegaard

Jeg er lidt tilbageholdende med at være den der holder liv i ældre debattråde.

Men jeg ser at interessen er intakt?

Jeg har intet problem med om min retorik skulle være undergravende for debatten, demokratiet eller mit eget budskab, når baggrunden for min retorik er denne!

COVID-19 sætter en stor fed streg under, at vi i EU lever i vidt forskellige verdener
https://www.information.dk/udland/leder/2021/10/covid-19-saetter-stor-fe...

Jeg foreholder sådan set blot dem der ikke vil vaccineres, at de kunne være skyld i at situationen kunne være den samme i Danmark, som den er i Rumænien.
Hvis de var tilsvarende repræsenteret i statistikken som de er i Rumænien.

De har der for i min optik intet krav på den den normale respekt i debatten, for det modsatte synspunkt i debatten.

Derfor viser jeg dem i konteksten af den ekstreme egoisme, og den totale afvisning af et personligt ansvar for det fælles samfund, de udviser.
Ikke den respekt jeg normalvis viser det modsatte synspunkt i debatter.

Derfor er jeg også uenig i det argument som Nina Maria Slot Andersen fremfører.

Der bør ageres modsat, der må andre metoder til !

Venlig hilsen
Danny Hedegaard