Forsyningskrise
Læsetid: 3 min.

Kina før COP26: Brug for mere kul og nye kulværker

Mangel på el og kul forud for vinteren får den kinesiske ledelse til på ny at opprioritere kul i landets energiforsyning. Et uheldigt signal forud for FN’s klimamøde, hvor landenes gældende klimaløfter ligger langt fra målet om CO2-neutralitet
Kina vil nu både øge kulproduktionen og etablere flere kulkraftværker i forlængelse af energi- og forsyningskrisen.

Kina vil nu både øge kulproduktionen og etablere flere kulkraftværker i forlængelse af energi- og forsyningskrisen.

David Gray

Udland
14. oktober 2021

Knaphed på energi og en tilstundende vinter får Kinas politiske ledelse til at ryste på hånden, når det gælder nationens grønne omstilling. Ikke alene udsender Beijing signaler om at skrue maksimalt op for kulproduktion og -import, man synes også at åbne for nye kulkraftværker og for at genoverveje tidsplanen for Kinas klimamål.

Det sker i opløbet til FN-klimamødet COP26 i Glasgow sidst i denne måned og samtidig med en ny statusrapport fra Det Internationale Energiagentur IEA, der advarer om, at verden med den nuværende kurs kun når 40 procent reduktion af de globale CO2-udledninger i 2050 – langt fra den CO2-neutralitet, der er målet i Parisaftalen.

Kinas dilemma med akut knaphed på kul i landets elforsyning og industrisektor er del af den energiforsyningskrise, der har ramt den globale økonomi.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Winther Lundby

Tak for vigtig artikel. Viser endnu engang at der er kræfter der går bag om vores ryg, og bag om de mange gode hensigter i skrift og tale. I øvrigt: Er der én der kan mellemregningerne bag "100 gigawatt, seks gange Danmarks samlede elproduktionskapacitet". ... som jo er noget i retning af 16 gigawatt. Synes ikke lige det passer med de tal jeg i øvrigt ser, men der er sikkert noget jeg overser.. :-)