Katolske overgreb
Læsetid: 3 min.

Massive sexovergreb i den katolske kirke er afsløret. Her er et overblik over sagerne

I årtier og over det meste af verden har romerkirken dannet rammen for tilbagevendende pædofiliskandaler. Vi bringer et overblik over sagerne
I årtier og over det meste af verden har romerkirken dannet rammen for tilbagevendende pædofiliskandaler. Vi bringer et overblik over sagerne

Sofie Holm Larsen

Udland
7. oktober 2021

Utallige sager er i de senere årtier dukket op om katolske præsters seksuelle overgreb mod især børn, men også nonner og munke. Overgrebene har haft massiv karakter, og de har i større eller mindre grad stået på i så at sige alle katolske trossamfund.

Sagerne har omfattet beskyldninger, undersøgelsesrapporter og mediehistorier og i sjældnere tilfælde retsprocesser og domfældelser, for det meste inden for kirkens eget regi. Selv om indrømmelser og beklagelser fra de kirkelige autoriteter nu er begyndt at komme i større omfang, var kirkens foretrukne strategi længe at mørklægge sagerne.

Vi bringer her et overblik over forløbet og de mange sager.

 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Arne Albatros Olsen

Ja havde det samme sket for en lille obskur sekt, ville alle medier kaste sig frådende over den med alskens fordømmelse.

Men når det drejer sig om verden første multinationale selskab er fordømmelse langt mere forbeholden.

Den katolske kirke burde faktisk opløses ved lov, og alle dens rigdomme burde sælges og pengene gå til ofrene og til velgående fonde.

Niels Peter Nielsen

De anklagede pædofile kirkelige embedsfolk må og skal retsforfølges og kan ikke være hævet over loven. Især når tilgivelse her får en opretholdende funktion på overgrebene, når disse er konsekvensfrie.
Kan det være mere hyklerisk og råddent?
Men 330.000 ofre og deres familier (i Frankrig) burde kunne lægge et tilstrækkeligt pres på kirkens ansvarlige og på politikere, der ikke ved lov og foranstaltninger vil forhindre yderligere pædofile overgreb.