Reportage
Læsetid: 9 min.

Mød macronisterne – Frankrigs mest optimistiske folkefærd

I weekenden mødtes præsident Macrons støtter i Avignon. Det er det seriøse og succesfulde Frankrig. Startup-nationen, der er trætte af demonstrationer og gule veste. Kandidaten til præsidentvalget er de enige om, men nu skal den flyvske bevægelse finde et nyt projekt fem år efter den euforiske sejr i 2017. Information tog på besøg i ’Macronistan’
I Avignon mødtes den franske præsident Emmanuel Macrons allerivrigste støtter – de såkaldte macronister – til stormøde.

I Avignon mødtes den franske præsident Emmanuel Macrons allerivrigste støtter – de såkaldte macronister – til stormøde.

Eliot Blondet

Udland
6. oktober 2021

Den gamle benzinhakker af en rutebil bevæger sig bort fra den gamle paveby Avignon i Sydfrankrig. Chaufføren Gérard drejer behændigt uden om en demonstration mod præsident Macron og coronapasset. Han driver os gennem forstadsfrankrigs endeløse rækker af McDonald’s-restauranter, tankstationer og rundkørsler mod vores mål.

Vi skal til stormøde for den franske præsident Emmanuel Macrons allerivrigste støtter – de såkaldte macronister. Og scenen skifter markant, da vi ankommer til konferencecenteret.

Kvinder marcherer i elegante blå spadseredragter, matchende mundbind og veganske gummisko målrettet gennem agoraen, unge mænd iklædt solbriller og tømmermænd fra gårsdagens provencalske natterend slikker sårene, og nobelt klædte gråhårede herrer tager ivrigt noter ved debatterne.

Det er det seriøse Frankrig. Det er de succesfulde – optimisterne. Startup-nationen. Dem, som er trætte af gule veste, blokade og stilstand. Dem, som vil have mere af den medicin, Macron har givet Frankrig.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marie-Christine Poncelet

Utrolig at læse hvor lidt substans macronisterne giver udtryk for, tak for at afsløre det.
Kære journalist: Tore Keller hvad med at dukke ned i det du kalder den yderste venstrefløj, eller er den ikke værd at undersøge? Jean Luc Mélenchon og les Insoumis, deres program og mere, der har der mere substans end hos Macronisterne, Frankrig er mere end Le Pen, Zemmour og Macron selv om, selv i Frankrig, man vil lade befolkningen tro at der findes kun de tre, graver lidt til venstre ellers vil dansker også tro at der findes kun de tre.

jens christian jacobsen

Marie-Christine Poncelet - kan du ikke selv skrive et indlæg i Information om Mélenchon? Jeg har også længe savnet information om ham og les Insoumis.
??