Afghanske flygtninge
Læsetid: 10 min.

På et badehotel i Albanien sidder hundredevis af afghanske flygtninge og venter på svar om fremtiden

Det er en af verdens mest besynderlige og mest luksuriøse flygtningelejre. Hundredvis af afghanske flygtninge er indlogeret på et feriehotel i Albanien, hvor de kæmper med frygt og en usikker fremtid, hvirvlet ind i et internationalt diplomatisk spil
På stranden foran de albanske badehoteller spiller de afghanske flygtninge volleyball iklædt lange, løstsiddende traditionelle pashtunske klæder.

På stranden foran de albanske badehoteller spiller de afghanske flygtninge volleyball iklædt lange, løstsiddende traditionelle pashtunske klæder.

Martin Gøttske

Udland
21. oktober 2021

Der er palmer, svømmepøl og en lang, bred sandstrand. Feriehotellerne rejser sig højt side om side, og i deres skygger ligger natklubber, spa og fiskerestauranter.

Men feriesæsonen er slut i den albanske badeby Shengjin ved Adriaterhavskysten, og turisterne er smuttet. I stedet er de blevet udskiftet med en usædvanlig gruppe gæster. For her i Rafaelo Resort er over 1.000 afghanske flygtninge rykket ind. Det er nu dem, der bor i de firstjernede værelser med havudsigt, sidder i stolene omkring svømmepølene og nyder maden i dette all inclusive-ferieresort.

Fatima Ibrahimi, en ung kvinde med gråsort hår under et sort tørklæde, arbejdede hjemme i Afghanistan for en amerikanskfinansieret forskningsinstitution, men nu sidder hun i hotelcafeen omringet af fornemt klædte albanske tjenere.

»Livet her er meget bedre, end vi på nogen måde kunne have forventet. Vi er heldige at være endt her,« siger hun om det, der må kandidere til verdens mest besynderlige og mest luksuriøse flygtningelejr.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Katastrofe at vi stadig tror, at løsningen på verdens elendighed er, at flytte den til Europa. Dén tanke har domineret i rigtig mange år. Er der nogen der synes det har været en succes?

Er det tid til at tænke radikalt anderledes?
Hvis vi gør hvad vi altid har gjort, så får vi hvad vi altid har fået.

Per Torbensen, Flemming Olsen, Claus Nielsen, Martin Sørensen og Ervin Lazar anbefalede denne kommentar

Henrik Madsen hvad tænker du der burde gøres anderledes ?

Mvh Hanne Pedersen

Helle Lodberg Christensen, Gert Romme, Eva Schwanenflügel, Jan Fritsbøger og Mikkel Lambert anbefalede denne kommentar

Shalwar kameez er ikke begrænset til den pashtunske del af befolkningen. Den bruges også af andre i Afghanistan og i øvrigt også i Pakistan.

erik pedersen, Gert Romme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

ingen er interesseret i at løse verdens elendighed ,ud over dem det går ud over,
vi andre vil "bare" beholde vores overflod og ligefrem øge den (vækst)
og dem det går ud over rager de fleste en papand, faktisk er der mange som hader dem som en følge af (underbevidst?) dårlig samvittighed, (man hader dem mest som man har gjort mest ondt)
og hvis nogen af dem skulle formaste sig til at søge imod bedre kår, gør vi alt hvad vi kan for at holde dem væk fra vores smørhul, det ville jo være en katastrofe hvis vi skulle lade dem få del i en smule af vores overflod,
men en god ide at tænke anderledes, og lave den uretfærdige økonomiske verdensorden om og lave en retfærdig verdensorden,
så der ikke længere findes krige at flygte fra og ikke længere fattige lande,
de lande som vi kynisk udnytter, i samarbejde de lokale magthavere som vi villigt handler med fordi de hjælper os med at skaffe vores rigdom på deres befolkningers bekostning,
og lad nu være med at benægte at fattigdom opstår fordi de rige (lande) har magten over økonomien i hele verden, for det er sådan det er.
og det vigtigste værktøj til at skabe fattigdom og rigdom er markedet som altid vil skabe større ulighed, den som er nødt til at sælge for at overleve vil sælge billigt.

Birte Pedersen, Helle Lodberg Christensen, David Zennaro, erik pedersen, Gert Romme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det, der i særdeleshed er både dumt og ondt er, at den danske befolkning er ældet, og faktisk mangler unge kræfter, men at der i de seneste dekader er ført både anti-integrations- og anti-indvandringspolitik, der har forhindret flygtninge i at blive ordentligt integrerede, uddannede og få et arbejde.

Hvorfor tilbyder vi ikke afghanerne permanent opholdstilladelse med det samme, så de kan få deres tilværelse på fode igen?

Det samme gælder andre flygtninge, som hele tiden skal grue for at blive frataget deres midlertidige ophold og hjemsendt til krigshærgede lande.

Jan Fritsbøger, hannah bro, Birte Pedersen, Marianne Jespersen, Dagmar Holdensen, Helle Lodberg Christensen, jens rasmussen, Thomas Tanghus, David Zennaro, erik pedersen og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Der er også en anden virkelighed end den i Albanien og Grækenland.

Human Rights Watch opfordrer således nu ganske indtrængende til at standse alle syrernes tilbagevenden, og opfordrer lande, der er vært for flygtninge, om stoppe hjemsendelse til Syrien.

Human Rights Watch har i en ny rapport i går, onsdag, dokumenteret udbredt udenretslige drab, tortur, kidnapninger og seksuel vold mod hjemvendte syriske flygtninge. Hvoraf havde mange desuden løfter om sikkerhedsgodkendelser fra regeringen, før de "vendte" tilbage.

Den største målrettede trussel mod de tilbagevendende flygtninge er fortsat fuldt operationel og fungerer rigtig godt. Det er systemet med de mange agenter, der mod dusør spionerer mod syrere, og fremkommer med udokumenterede påstande og mistanker, der gavner deres indkomster.

Regeringen fortsætter altså med at begå krænkelser af menneskerettighederne mod syrere, og så længe dette fortsætter, må enhver snak om "tilbagevenden" være for tidlig," sagde Syrien-forsker Sara Kayyali i går, onsdag.

Syriens krig mod frihed og demokrati har dræbt omkring 500.000 mennesker i løbet af de sidste 10 år. Desuden finder der også udbredte krænkelser af ejendomsrettigheder samt andre økonomiske vanskeligheder sted, der gør et bæredygtigt afkast umuligt, så mange også på denne måde har svært ved at overleve, sagde Nadia Hardman, migrantrettighedsforsker.

Og FN anslår, at 13 millioner syrere over hele landet har stærkt brug for humanitær bistand, mens hundredtusinder i landets nordlige områder desuden også er plaget af en lammende vandmangel.

I et to-dages besøg i Syrien i sidste uge diskuterede FN's højkommissær for flygtninge Filippo Grandi med udenrigsminister Faisal Mekdad og andre syriske embedsmænd om vigtigheden af ​​at tage fat på behandlingen af ​​flygtninge, når de vender tilbage. Men alle samtalerne var tilsyneladende forgæves.

Birte Pedersen, Marianne Jespersen, Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel, David Zennaro og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Borgerforslaget om at stoppe udvisningen af de syriske flygtninge har netop rundet 50.000 underskrifter, og skal dermed behandles i Folketinget.

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/folketinget-skal-tage-stilling-til-bor...

Det bliver sandsynligvis ikke vedtaget.
Kun Enhedslisten bakker indtil videre op.

Jan Fritsbøger, Birte Pedersen, Marianne Jespersen, Gert Romme, erik pedersen og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Fra 20. Oktober 2021 :

"Syriske flygtninge, som er vendt tilbage til deres krigshærgede land, er angiveligt blevet udsat for tortur, vilkårlige anholdelser og drab.

Det konkluderer organisationen Human Rights Watch (HRW) onsdag.

En ny rapport med titlen 'Vores liv er som døden: Syriske flygtninge vender hjem fra Libanon og Jordan' fortæller om "grove overgreb" begået af regeringsstyrker mod 65 hjemvendte syrere og deres familiemedlemmer mellem 2017 og 2021."

https://nyheder.tv2.dk/udland/2021-10-20-rapport-hjemvendte-syrere-bortf...

Jan Fritsbøger, Birte Pedersen, Marianne Jespersen, Gert Romme og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Michael Schneider

Henrik, du kan lige så godt opgive det. Troldehæren marcherer bare ind og tager over.

Endnu et grotesk angreb på syriske borgere under flugt fra systemet.

Nu kræver den syriske stat flygtninge, der udebliver fra militærtjeneste, på modsvarende af godt 50.000 danske kroner i kompensation.

Efter at Bashar Al-Assads regering i en halv snes år har dræbt mere end 500.000 af sine egne borgere og sendt mere end 2.5 million på flugt til udlandet, mangler styret i katastrofal grad udenlandsk valuta.

Og hvis flygtningene ikke betaler ret omgående, vil president Bashar Al-Assads regering kræve deres familier og slægtninge i Syrien for pengene. Det vil ske via at beslaglægge værdier eller/og foretage ekspropriere deres boliger. Og desuden venter der både flygtninge og slægtningene en "passende" straf.

Dette er endnu en solid begrundelse for ikke at tilbagesende flygtninge fra Syrien. Men efterhånden er der egentlig blot 3-4 lande, der fortsat gør det.

Jan Fritsbøger og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Gert Romme, Danmark er det eneste land i Europa, der vil sende syriske flygtninge til Syrien.

Hvilke andre lande i verden vil gøre det/gør det allerede?

Jan Fritsbøger

Michael hvad er det for en syg påstand du får fyret af,
der er da ingen der marcherer ind og tager over, den slags udsagn hører til iblandt dæmoniseringspropagandaen når den er allerværst,
den skaber frygt hvor der intet er at frygte,
og gør mennesker i nød til farlige fjender vi har ret til at bekæmpe,
de eneste der noget sted i verden er marcheret ind og har taget over er soldater der invaderer, for tiden typisk ledet af USA og med medløbere fra andre krigsliderlige lande,
man skal ikke lytte til den slags propaganda og da slet ikke viderebringe den som du gør, eller bakke op som jesper og flemming gør, i har lige stemplet jer selv.

Michaels indlæg blev vist samtidig blev en IQ test :-))

'Troldehæren', er de i tråden der blindt og dogmatisk fortsætter i det spor de har kørt ad i måske hele deres liv. Med et helt liv i samme sport, så er det naturligvis også svært at tage bestik af situationen, og skifte spor - selvom virkeligheden skriger på et sporskifte! Det er elementær psykologi.

MANGE vil helle ignorere virkeligheden, end indrømme de har taget fejl. Det er smerteligt at skulle indrømme man har taget fejl - måske særligt i flygtninge-indvandrer-spørgsmålet, fordi det er et følsomt område. Men Villy Søvndal vendte rundt på en tallerken, og ville sende 'mørkemændene' hjem. Statsminister Mette Frederiksen har sagt hun tog fejl. Bo Lidegaard, tidligere 'Oraklet fra Politiken' har for nyligt sagt han tog fejl. Og senest har Radikale Venstre åbent erklæret at de tog fejl - at deres syn på flygtninge-indvandrer problematikken har været naiv og forkert.

'Troldehæren' er de der ikke kan se virkeligheden, eller har valgt at ignorere den - bliver faktaresistente - fordi det er for smerteligt at skulle indrømme at man tog fejl. Troldehæren fortsætter i stedet ​med at mene at vi skal gøre mere af det vi altid har

Midlerne er ikke ubegrænsede. Vi skal vælge vhordan vi vil bruge dem.
Vi kan vælge at hjælpe FÅ på første klasse (i Danmark), eller MANGE på tredje klasse (i 'nærområderne', hvor end det måtte være sikkert).

Det er i virkeligheden HJERTELØST når den dogmatiske Troldehær vil have flere til Danmark (og løsningen på problemerne med dem her er altid at give dem lidt mere, lidt hurtigere: Hurtigere permanent opholdstilladelse, hurtigere statsborgerskab, flere penge, bedre boliger, bedre undervisning, privat sprogundervisning og særlig gunstige adgangsvilkår til arbejdsmarkedet - altså 'lidt mere af det vi allerede gør'. Det er naivt, grænsende til idioti. Det virker ikke! Vi skal naturligvis udelukkende hjælpe i nærområderne! På den måde hjælper vi FLEST muligt! Er Troldehæren slet ikke interesseret i at hjælpe flest muligt?

Jan Fritsbøger

man kan så konstatere at Henrik fortolker Michael frit efter leveren, for hvor er det lige den troldehær Henrik omtaler "marcherer ind", så hvis Michaels kommentar er en IQ test så er Henrik da dumpet med bravour,
og hvorfor er det lige der er grund til at hjælpe, det handler om krige vi er aktive deltagere i på flere planer, og om den urimelige verdensorden hvor vi er overprivilegerede,
og den der med at "hjælpe" i nærområderne handler faktisk om at man tror at alt kan gøres godt igen med en lille pose penge, at mennesker i nød kun har brug for et telt i en kæmpelejr med nødtørftige faciliteter, man under dem slet ikke et menneskeligt liv, man vil bare beholde sit lukrative smørhul for sig selv,
og man anser de fremmede for at være undermennesker, og da i hvert fald slet ikke ligeværdige og med helt de samme rettigheder som os selv,
og så får Henrik da godt nok fyret nogle stråmænd af omkring hvad empatiske mennesker mener, det er det klassiske trick at digte nogle tåbe-meninger man postulerer at dem man er uenig med har, samtidig med at man kalder dem noget nedsættende,
at vi sådan set bare mener at alle bør have samme vilkår kan jo ikke rigtig bruges nedsættende, da alt andet jo faktisk er urimeligt,
og så mener jeg det vigtigste vi kan gøre er at forebygge, at vi bør arbejde for en retfærdig verden uden krig og uden grådighed og hyper-egoisme, så man kan leve hvor som helst i verden, og så ingen føler trang til at flygte, vi bruger langt mere på at skabe problemet end på at løse det,
og vi har jo penge nok, der er en del som har noget som ligner ubegrænsede midler, og hvis de betalte bare tilnærmlesesvis så meget i skat som almindelige mennesker ville samfundet have råd til alt der er brug for,
og første og vigtigste skridt er at droppe militarismen, krigene og al produktion og salg af militære våben, noget som faktisk er forbrydelser imod menneskeheden.