Katolske overgreb
Læsetid: 8 min.

Et samfund så til i tavshed, mens 330.000 børn blev misbrugt i Frankrig

Pædofile har valgt præstegerningen, fordi den gav adgang til børn i et fortroligt rum, hvor de i årevis kunne begå »systematiske« overgreb. Det vurderer forfatter bag den franske rapport om den katolske kirke, der i årtier har set gennem fingre med misbrug af mindst 330.000 børn. Spørgsmålet er, om religiøs konservatisme vil skygge for det nødvendige opgør
Efter afsløring af seksuelle overgreb i den franske, katolske kirke er pave Frans I mødtes med franske biskopper for at beklage hændelser og bede for ofrene.

Efter afsløring af seksuelle overgreb i den franske, katolske kirke er pave Frans I mødtes med franske biskopper for at beklage hændelser og bede for ofrene.

Reuters

Udland
7. oktober 2021

»Den eneste dom, han har modtaget, er Guds dom. Men i mine øjne er det ikke nok. Før han modtog Guds dom, burde han også have været dømt efter menneskenes love, så alle de ofre, der faldt i hans kløer, kunne føle sig rehabiliteret i deres værdighed i det omfang, det er muligt.«

Sådan skriver et af de ofre, som har vidnet i den store, uafhængige undersøgelse af pædofili i den katolske kirke i Frankrig over de seneste 70 år, om sin voldtægtsmand, en nu afdød katolsk præst.

Frustrationen over ikke at have opnået retfærdighed i ’dette liv’ lyser ud af rapportens mange vidnesbyrd fra ofre, som i mange tilfælde fortsat er dybt troende, men som har mistet troen på selve kirken.

Pædofiliskandalen med over 330.000 ofre over de seneste 70 år har rystet det franske samfund i sin grundvold, selv om det i forvejen var kendt, at omfattende seksuelt misbrug havde fundet sted i kirken. For omfanget af svigtet er så kolossalt, at det er kommet bag på selv undersøgelsens forfattere.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vil det virkelig sige at disse gerningsmænd, som har udøvet forfærdelige forbrydelser over for børn, ikke skal straffes af andre end af deres fiktive Gud? Hvordan kan det dog foregå i demokratiske samfund? Ganske utroligt, ligesom den katolske religion!!

Peter Mikkelsen, Josephine Kaldan, Vibeke Olsen, Espen Bøgh, Niels-Simon Larsen, Torkil Forman, Sonja Rosdahl, David Zennaro, Per Torbensen, Søren Bro, Gitte Loeyche, Marianne Stockmarr, Niels Makholm, Nike Forsander Lorentsen, Alvin Jensen, Helle Brøcker, Hans Larsen, Tommy Clausen og Anders Olesen anbefalede denne kommentar

Ja, lad de små komme til mig......fy fan!

Vibeke Olsen, Inge Lehmann, Espen Bøgh, Søren Bro, Marianne Stockmarr og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Efter det her, - så er det godt,(til sidst,) at se Macron's bemærkning: " om behov for sandhed og erstatning." Romerkirkens brødre, har altid puget penge sammen, - så de har så rigeligt råd til, at betale en pæn stor erstatning, til hver enkelt, af alle ofrene. Men kan de alene slippe, med Gud's straf, - så vil de selvfølgelig hellere det, (fordi, - den eneste Gud, som de har, er penge.)

Alvin Jensen, Vibeke Olsen, Inge Lehmann, Espen Bøgh og Per Torbensen anbefalede denne kommentar

Det er ganske enkelt rystende!

Alvin Jensen, Inge Lehmann og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Iflg. gammel, kristen tradition, der går helt tilbage til det 1. og det 2. århundrede, er cølibatet Guds tegn til den enkelte om at give sin hele, udelte kærlighed til én nemlig Gud. Men ingen kan ved egen kraft leve i cølibat. Så når den katolske kirke tvinger præster til cølibatet, går de mod de ældste kristne traditioner og Guds nåde.. De præster, der begår overgreb, har, udover hvad der allerede er sagt i denne streng, vist, at de nærer kærlighed til andre end Gud og skal iflg. traditionen omgående forlade kirken.

vi må se at få lukket de kriminelle organisationer.

Alvin Jensen, Inge Lehmann og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

I DR-dokumentaren, Sekten der stjal børn, foregår det flere former for misbrug af børn. Man kan spørge efter årsag og virkning til at voksne forbryder sig mod børn, men en ting står fast: Tavshedslulturen hersker. Det samme med den katolske kirke.
Hvis de voksne ikke dækker over hinanden, kan forbrydelserne ikke foregå. I filmen havde sektlederen tilhængere i retssystemet og helt op i regeringen. Det var gennemkorrupt. Det samme har vi set i de forskellige kirkeretninger og ikke kun i den katolske..
Vi hører om det fra Afghanistan. Alle drenge, som politiet eller militæret får fat i, bliver misbrugt. Det er udbredt over hele verden.
I øvrigt er ordet ‘misbrugt’ mistænkeligt, og det er ikke bedre bare at blive brugt.

Espen Bøgh og jens christian jacobsen anbefalede denne kommentar
Niels Peter Nielsen

Opgøret med hemmeligholdelse af kriminelle overgreb i skriftemålet, burde takles på den måde, at når nogen skrifter deres synder eller viden om noget kriminelt, skulle det hedde, at det nu gælder sådan, at der er lukket for syndsforladelsen INDTIL vedkommende kan bevise, at denne har henvendt sig til politiet om forbrydelsen. For ellers pådrager skriftefaderen og kirken sig jo et passivt medansvar for yderligere kriminalitet.
Dette er egentlig meget enkelt.
En kirke, der kun kan syndsforlade rituelt i stedet for at nul-tolerere kriminalitet aktivt, er både hyklerisk, forrædderisk - og faldefærdig.

Ib Christensen

Mon ikke langt hen af vejen så var skriftemålet kirkens metode til at skaffe sig insiderviden. Og den slags deler man ikke ud af.

Det jeg hæfter mig ved i sagen her, er det store antal. Det burde da være blevet bemærket for længst, at så mange mennesker var ramt af noget der ødeligger dem, og gør det umuligt for dem, at leve et normalt liv.

@Ib Christensen, ja, det har været vist i mange år, men det har jo ikke ført til ændringer i kirken, ej heller fået tåberne til at holde op med at sende børnene i klørene på forbryderne. Alene mistanken burde da få enhver forælder til at tænke sig om en ekstra gang, men ak, intet kan som religion få folk til at putte hjernen og dermed dømmekraften i lommen, men selvfølgelig, hvis ikke hjernen og dømmekraften var sat ud af kraft, hvordan kunne religionen som institution så eksistere?

Niels-Simon Larsen

Hvis vi sammenligner kirken med erhvervslivet, hvad er erhvervslivet så ikke skyld i? Tænk på det der hedder Nærings- og Nydelsesmiddelindustrien. Øl kan der være lidt næring i, men tobak er destruktivt. Så er der slikmarkedet eller Slikland, som forretningerne kalder sig. Hvis der skulle være gratis tandpleje til alle, skulle alle disse undergravende forretninger nedlægges.
Reklameindustrien skulle nedlægges i dag og ikke i morgen.

Nu håber jeg ikke nogen skyder mig i skoene, at jeg forsvarer overgreb på børn i katolske lande. Religionen skal selvfølgelig for en krigsret.

Per Christiansen

Overgreb på børn
Mord - krig i guds navn
Undertrykkelse i guds navn
Osv.

Præster i den danske folkekirke er også blevet taget med buksrrne nede. Og kirken har fri adgang til folkeskolen og til at mentalvoldtage børnene for at vinde dem til sekten. Bl.a. ved at missionere under dække som ordinær undervisning.

Gad vide hvad der ville ske hvis Islam, Jehova og andre påtalte sig samme rettigheder?

Jeg høre intet om disse problemer i den ortodokse kirke, hvor det kun er munke og nonner der skal leve i cølibat. Problemet må altså stamme fra det store skisma da den katolske kirke rev sig løs fra den.