USA
Læsetid: 4 min.

Undersøgere kræver Trumps tidligere chefstrateg Steve Bannon dømt for foragt for Kongressen

Et parlamentarisk undersøgelsesudvalg har bedt Trumps tidligere chefstrateg om at kaste lys over sin og Trumps mulige roller i forløbet op til Trump-tilhængeres dramatiske storm på Kongressen den 6. januar – det nægter han trods risiko for fængselsstraf
Steve Bannon risikerer op til et års fængsel og en bøde på 100.000 dollar. Men det er tvivlsomt, om det vil få ham til at møde op for undersøgelsesudvalget.

Steve Bannon risikerer op til et års fængsel og en bøde på 100.000 dollar. Men det er tvivlsomt, om det vil få ham til at møde op for undersøgelsesudvalget.

Andrew Kelly

Udland
23. oktober 2021

WASHINGTON – Et flertal af medlemmer i Repræsentanternes Hus har stemt for at få Donald Trumps tidligere chefstrateg, Steve Bannon, dømt skyldig i ’foragt for Kongressen’.

Det sker i konsekvens af, at Bannon har trodset en tilsigelse om at møde op til vidneafhøring i det parlamentariske undersøgelsesudvalg, der efterforsker den storm på Kongressen den 6. januar, som en folkemængde af Trump-tilhængere gennemførte. Via sin advokat havde Bannon på forhånd meddelt, at han ikke ville svare på spørgsmål.

229 medlemmer stemte for, 202 imod. Med undersøgelsesudvalgets opfordring til at straffe Bannon har udvalget skærpet metoderne i sin efterforskning af, om daværende præsident Trump deltog i forberedelser af stormløbet eller havde forhåndskendskab til planlægningen af det.

Husudvalgets formand Bennie Thompson, demokratisk kongresmedlem fra Mississippi, understreger således, at med indstillingen til at retsforfølge Bannon markerer udvalget sin vilje til at tage mere hårdhændet fat. Og ikke bare i forhold til Bannon, men også over for andre personer i kredsen omkring Trump, der måtte nægte at forklare sig over for udvalget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her