Analyse
Læsetid: 4 min.

Etiopien skulle være det stabile land i regionen, men nu er borgerkrigen ved at ødelægge alt

Etiopien har været en vigtig brik i bestræbelserne for at skabe stabilitet i Østafrika. Nu rykker oprørsgrupper tættere på hovedstaden og truer med at vælte premierminister Abiy Ahmed. Flere medarbejdere på udenlandske ambassader har forladt landet
De nationale hærstyrker i Etiopien (billedet) har de seneste uger indledt en kamp for at nedkæmpe og afvæbne Tigray Folkets Befrielsesfront.

De nationale hærstyrker i Etiopien (billedet) har de seneste uger indledt en kamp for at nedkæmpe og afvæbne Tigray Folkets Befrielsesfront.

Amanuel Sileshi/AFP/Ritzau Scanpix

Udland
10. november 2021

I flere år har Etiopien været det land, som det internationale samfund har satset på og haft som tæt allieret. Der er blevet givet masser af økonomiske støtte, og i 2019 opnåede premierminister Abiy Ahmed international anerkendelse, da han modtog Nobels fredspris for at skabe fred med Etiopiens mangeårige fjende, nabolandet Eritrea. 

Landet blev set som vigtigt i en meget ustabil region, og Etiopien er en af de største modtagere af dansk udviklingsbistand.

Nu står landet midt i en voldelig konflikt, og den danske ambassade og andre lande har trukket en stor del af deres medarbejdere ud på grund af de intensiverede kampe og risiko for kup mod premierministeren. Også danskere, der opholder sig i landet, opfordres til at rejse hjem.

Det skyldes både, at konflikten kan rykke ind i hovedstaden og ekskalere volden, men også at der kan opstå forsyningsproblemer.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her