COP26
Læsetid: 5 min.

Først i 2070 vil Indien være klimaneutral. Men landets klimaplan kaldes »ægte lederskab« og presser de rige

Begyndelsen på klimamødet i Glasgow har bragt en bred aftale om beskyttelse af verdens skove og nye opsigtsvækkende klimamål fra Indien og Brasilien. Ikke alt er imidlertid helt, som det synes. Informations klimaredaktion giver her overblikket over de vigtigste begivenheder efter endnu en dramatisk dag ved COP26
Den britiske premierminister Boris Johnson modtager Indiens premierminister Narendra Modi ved COP26 i Glasgow, hvor Modi tirsdag præsenterede en ret detaljeret klimaplan med et mål om at nå klimaneutralitet i 2070.

Den britiske premierminister Boris Johnson modtager Indiens premierminister Narendra Modi ved COP26 i Glasgow, hvor Modi tirsdag præsenterede en ret detaljeret klimaplan med et mål om at nå klimaneutralitet i 2070.

Ritzau/Scanpix

Udland
3. november 2021

De første sammenligninger med det fejlslagne klimatopmøde i København for 12 år siden er begyndt at dukke op i meldingerne fra COP26-mødet i Glasgow, dog foreløbig kun når det gælder logistikken.

»Mange deltagere stod over for to timers venten i kø for at komme ind til mødet og fremkaldte dermed sammenligninger med København,« hed det i en melding efter førstedagen fra Earth Negotiations Bulletin. Med tilføjelsen: »Sjældent har et COP-mødested føltes så fyldt og nærmest kaotisk.«

Når man først er kommet gennem corona- og sikkerhedskontroller, er der ifølge folk på stedet meget begrænset adgang for andre end de delegerede forhandlere til plenarsalene, hvor stats- og regeringscheferne mandag og tirsdag har holdt deres tre minutters taler til verden.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Jørgen Steen Nielsen

Der er desværre ingen overraskelser fra Indien i klimaspørgsmål.

Alle premierminister Narendra Modi's løfter er bare Pie in the Sky, idet hele målsætnings-proceduren er under forudsætning af, at I-landene betaler $1.000 mia til U-landene inden 2030.

Du ved jo lige så godt som alle os andre, at det ikke kommer til at ske.

John Andersen, Peter Beck-Lauritzen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Det ville nok være meget lettere hvis den rige verden indvilgede i ikke at stige yderligere i levestand indtil klimakrisen var løst.

For i 2070 vil det være for sent.

Peter Beck-Lauritzen

Når der gives penge til (tigger-) Indien, (koruption-)Brasilien, etc. , bruges de så på reduktion af CO2? Check, hvordan?
Det hele virker vidtløftigt, uden konkret substans. Så, regn med at vi passerer "tipping-point", det er mere realistiskt.
Kina fastholder retten til at indhente vestens hidtidige udledninger!