Klima
Læsetid: 7 min.

Kinas COP-delegation er mindre end Danmarks: Vil helst passe sig selv og fokusere på grøn omstilling hjemme

Kinas præsident kom ikke til Glasgow, der skrives ikke under på frivillige aftaler, og der holdes lav profil i de lukkede rum. Kina vil ikke have globalt vrøvl på COP26
Barack Obama ved talerstolen i Glasgow på klimamødet COP26.

Barack Obama ved talerstolen i Glasgow på klimamødet COP26.

Pool / Abaca

Udland
10. november 2021

Barack Obama gjorde det mandag fra talerstolen i Glasgow. Joe Biden gjorde det forleden: Skældte Kina ud på klimamødet COP26.

»Deres nationale planer synes at afspejle et farligt fravær af forståelse for situationens alvor og en villighed til at fastholde status quo. Det er skammeligt,« sagde Obama.

»Helt ærligt, det er en kæmpe fejl, at Kina ikke er dukket op,« sagde Biden ved starten på klimamødet, hvor Kinas præsident Xi Jinping udeblev, ligesom han udeblev fra G20-mødet lige før COP26.

 

Få overblik og analyser af vor tids største og vigtigste begivenheder.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Kina gør det stik modsatte af USA. Her braldres der op i tide og utide, store planer sendes til den internationale presse som villigt og benovede refererer, og USA fremstår som klimaduks. Næsten. For hvordan omlægger USA helt konkret befolkningens overforbrug, hvordan får de udjævnet ulighed, omlagt sort energi, og standset og restaureret naturødelæggelserne? Det hører vi ikke noget om. For det sker ikke. Frihed for den enkelte. Så skide være med alle andre.
Kina gør det modsatte. De handler og snakker ikke så meget, for de ved, at jo mere de taler og skriver, jo mere vil medier og politikere i USA og Europa kritisere KIna og finde 5 fejl, rette angreb mod et kommunistparti, som kun en forsvindende lille del af befolkningen er imod, fremhæve de unges business-oprør i Hong Kong og kritisere at en tilbagestående og reaktionær region i Tibet også skal moderniseres som resten af landet gennem Belt and Road osv osv.
Kina handler. USA (og Europa) snakker.

kjeld jensen, Thomas Barfod, Karsten Nielsen, Inger Hørup, Torben K L Jensen, John Andersen og Jan Fritsbøger anbefalede denne kommentar

Siden hvornår er landet Tibet blev en legal del af Kina? Det må have forbigået min opmærksomhed i disse coronatider.

Ja Kina handler og investerer i fabrikker der skal sikre dem grøn omstilling og produktionen af de nødvendige råstoffer og materiale til at sikre sig at de sidder på industrien som alle verdens lande er afhængig af. Her er en lille snas dog på engelsk fra et medie der skriver om solceller:

If all the new projects were implemented by the end of 2022, the global production capacity for solar-grade polysilicon would rise to a staggering 1.9 million MT – enough to produce roughly 675 GW of solar modules annually. That is still more than the massive capacity of 550 GW expected in the wafer sector, which is also being blown up by new entrants. Even in 2024, when these capacities would fully have been ramped up, they would exceed optimistic PV installation forecasts of close to 400 GW by far.

Lige nu forventes det at der installeres 200GW af solcellekraft rundt i hele verden, med Kina som den største bidrager til at sætte solceller op, selvom deres nuværende tal er alt for lavt. Men om lidt kan Kina producerer hvad der svarer til 400GW muligvis 500GW solcellemoduler, og andre lande vil kunne producerer omkring 50-100GW tilsammen. Men de mangler de vigtigste komponenter silicium, wafers og solceller der sætte ind i et module til det færdige produkt. Den forøgelse der skal til lige nu i produktionsprocessen sker ikke i USA, Europa, Japan eller Korea, men primært i Kina. Jovist skaber dette en kæmpe gældsætning for de kinesiske virksomheder men på sigt har de hele verdensmarkedet, og vesten vil være afhængig af deres produktion som vi har set det med stort set alle andre produkter.

jens christian jacobsen, Torben K L Jensen og John Andersen anbefalede denne kommentar

Bent Nørgård.
Til trods for USA's konstante propagandas imod Kina, så anerkender de faktisk Tibet som en del af Kina.
In 2014, U.S. President Barack Obama stated that "We recognize Tibet as part of the People's Republic of China. We are not in favor of independence."

kjeld hougaard, jens christian jacobsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar